sábado, 27 de junio de 2009

Un Alcoia guanya el premi de literatura erotica

La dona sense atributs” de Carles Cortés. Esta és el treball elegit pel jurat presidit per Filiberto Tortosa i integrat pels escriptors Josep Calatayud, Maria Fullana, Josefina Llauradó i Urbà Lozano per a alçar-se amb el XVI Premi de Literatura Eròtica “la Vall d’Albaida”. Així es va anunciar la nit del 26 de juny, durant el transcurs d’una gal·la a la Finca “la Clariana” d’Ontinyent que va comptar amb l’amenització de Neus Ferri, Ad Libitum Jazz Band i el Tercet de Julio Mendoza Tercet i els balls de Pam Pam Dansa.
L’obra guanyadora, que es va imposar en la votació final a “La flor de Hanako” d’entre les 23 presentades a concurs, s’emporta d’aquesta forma un dels guardons més peculiars i reeixits de la literatura valenciana dotat amb 4.600 €; a més, serà editada per Edicions Bromera pròximament dins la col·lecció “L’eclèctica”.
La dona sense atributs narra les relacions turbulentes entre Sara, una dona atractiva i culta d’uns cinquanta anys, i un jove universitari que es prostitueix per a pagar-se els estudis. este serà el punt de partida d’una relació que es veurà marcada per la transgressió dels límits socials i humans a la recerca d’una felicitat encara no aconseguida. Cortés construeix la identitat psicològica de la protagonista en el paral·lel artístic de l’obra de Robert Musil, L’home sense qualitats, i les cançons de la intèrpret francesa Édith Piaf que acompanyen els capítols de la novel·la. Entre d’altres aspectes, el jurat ha destacat de l’obra «la introspecció minuciosa dels personatges, amb la veu predominant en segona persona –tan difícil de mantenir i tan suggeridora–, el joc dels temps i els espais, i les pinzellades d’un lirisme delicat que es desprén de les situacions».
Carles Cortés (Alcoi, 1968), doctor en Filologia Catalana, és professor de literatura a la Universitat d’Alacant i membre dels grups de recerca de Literatura Contemporània i d’Estudis Transversals. És autor de les novel·les Veu de dona, amb la qual va guanyar el premi 25 d’Abril de Benissa; Marta dibuixa ponts, premi Ciutat de Sagunt, i Els silencis de Maria. Com a dramaturg, ha estrenat els muntatges Veu de dona, Fets de rei i Silencis, pels quals ha rebut diversos guardons. També és autor de la biografia del pintor Antoni Miró Vull ser pintor!.

viernes, 26 de junio de 2009

XIIè Festival de Bandes Juvenils,

El proper dissabte dia 27 de juny, la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent amb la col·laboració de l’Associació de Veïns del Poble Nou d’Ontinyent organitza el XIIè Festival de Bandes Juvenils, que des de 1998 ve desenvolupant-se en Ontinyent ininterrompudament des de que en novembre de 1997 fora fundada la Banda Juvenil de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.
En esta ocasió ens visitarà la Banda Jove de la Societat Musical “La Nova” de Xàtiva a la que la Banda Jove de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, va visitar el passat 24 de maig de 2009.
Este esdeveniment tindrà lloc a la Parròquia de Sant Francesc, concretament al Pati de la Niñez d’Ontinyent, a les 19:00 h. La entrada serà lliure.
En primer lloc actuarà la Banda Jove de la Societat Musical “La Nova” de Xàtiva, siguen el seu Director, Gaspar Nadal Maronda, amb el següent programa a interpretar:
De José Ripoll el pasdoble, Marbau,
De Jan van der Roost, l’obra Dublin Dances
i l’obra Rikudim, quatre danses de folklore Israelita per a banda, que els servirà per a tancar la seua intervenció.
Posteriorment actuarà la Banda Juvenil de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, que estarà dirigida pel sots-director de la Banda de Música de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent i director de la Banda Juvenil des de la seua fundació, J. Jesús Barberà i Fontana, amb el següent programa:
De Juan Manuel Molina, el pasdoble, Juan Manuel,
De Ronald Binge el Concert per a Saxofon Alt i banda que interpretarà el solista, David Castelló Silvestre.
De Harry Gregson-Williams, la banda sonora de la pel·lícula, Shrek II
i com a cloenda d’aquest Festival del compositor, Ottorino Respighi interpretaran la part final de seua obra, Pinos de Roma.

Vicent Vila, concejal de Tráfico; el radar "no busca recaudar dinero"

El Ayuntamiento de Ontinyent, a través de la concejalía de Tráfico, ha aclarado que el coche rádar que durante algunos días del mes abril y posteriormente, en junio, se ha colocado en varios puntos de la ciudad, “no busca recaudar dinero, sino solamente concienciar a los conductores acerca de la importancia de respetar los límites de velocidad y dar una mayor cobertura a la seguridad vial”.
Vicent Vila, concejal de Tráfico, ha señalado que “buena prueba de ello es que de los 1.198 vehículos controlados por el rádar, solamente se ha multado al 2 por ciento”, que equivalen a unos 2 docenas de vehiculos.
El concejal de Tráfico ha explicado que “los controles parten de los acuerdos globales entre la Dirección General de Tráfico, dependiente del Ministerio del Interior, y las administraciones locales, que incluyen controles de utilización de cascos, de cinturones de seguridad, uso de teléfonos móviles y controles de alcoholemia, entre otras cosas”.

I Torneig de Penyes futbolores d’Ontinyent

El Poliesportiu Municipal d’Ontinyent acogió este pasado sábado, organizado por el Ayuntamiento de Ontinyent y con la colaboración de la Peña La Torreta, el I Torneig de Penyes d’Ontinyent, que intentaba agrupar a las 6 peñas deportivas de nuestra ciudad.
Barça, Real Madrid, Valencia, Atlético de Madrid, Athletic Club y Ontinyent CF se veian representados en este torneo a través de sus propios peñistas.
Más de 70 jugadores animaron la mañana de sábado con su juego. Grandes deportistas que, aparte de su afición por unos colores, comparten ese ánimo por el deporte y bien lo demostraron durante todo el torneo, en el que la gran deportividad se mezcló con la máxima rivalidad sobre el terreno de juego.
Al final, tras dos semifinales muy reñidas, ambas acabaron decidiéndose en los penaltis. La Peña La Torreta y la Peña Madridista se jugaron una final marcada por el cansancio que suponía haber jugado a un gran nivel durante toda la mañana. Rompiendo todos los pronósticos, la Peña La Torreta conseguía meterse en la gran final en los primeros partidos como peña oficialmente constituida.
Jugadores como Garrote y Victor Fuentes, del Ontinyent, Nando y Lopez, del Muro, así como algunos jugadores del CF San Rafael le dieron a los encuentros un toque “estrella”, puesto que se convirtieron en los mejores jugadores de sus respectivos equipos.
Al final, el Real Madrid (Peña Madridista) se llevó el gato al agua ganando por un contundente 5-0 a los del Clariano.
El máximo goleador del torneo fue Miguel Angel (Peña Madridista) con 8 goles, el portero menos goleado fue Oscar (Atletico de Madrid) y el elegido como mejor jugador del torneo fue López (Ontinyent CF)

martes, 23 de junio de 2009

Emilio Aliaga, nuevo Dean de la Catedral

El que fuera vicario de San Carlos, y pregonero de las fiestas de la Purisima, Emilio Aliaga, es el nuevo Dean de la Catedral.
El Cabildo de la Catedral de Valencia ha elegido en votación como nuevo deán-presidente al canónigo Emilio Aliaga, cuya designación ha sido confirmada hoy, martes, por el arzobispo de Valencia, monseñor Carlos Osoro. Aliaga sustituye a monseñor Juan Pérez Navarro, quien ha cesado en su cargo este mes al cumplir los seis años de mandato previstos en los estatutos de la Seo. Asimismo, el Cabildo ha elegido como vicepresidente al canónigo Miguel Payá. Los nuevos deán y vicepresidente del Cabildo tomarán posesión de sus cargos el próximo sábado en la Catedral, minutos antes de la ceremonia de ordenación sacerdotal de nuevos presbíteros que presidirá monseñor Osoro a partir de las 11 horas. Emilio Aliaga Girbés, que era hasta ahora vicepresidente del Cabildo y canónigo prefecto de Sagrada Liturgia de la Catedral, es licenciado en Teología por la Universidad Pontificia Gregoriana y doctor en Teología con la especialidad en Liturgia por el Ateneo Teológico San Anselmo de Roma.Natural de Algemesí, fue ordenado sacerdote en 1960 y, a continuación, nombrado vicario parroquial de la iglesia de San Carlos Borromeo de Ontinyent. Ha sido, además, párroco de San Pascual Bailón de Valencia, de 1973 a 1995, así como titular del arciprestazgo Madre Sacramento y delegado diocesano de Liturgia. Fue designado como canónigo de la Seo en 1995.Aliaga es, asimismo, miembro de la comisión diocesana de Liturgia y del Consejo Pastoral del Arzobispado. Entre otros cargos, ha sido también profesor de Sacramentos y Liturgia de la facultad de Teología de Valencia San Vicente Ferrer durante veinte años. El nuevo deán, que ha acogido su nombramiento con “serenidad y gozo”, ha mostrado su deseo de que la liturgia en la Catedral sea, “más que un oficio, un arte, el ‘ars celebrandi’ del que habla Benedicto XVI, para facilitar que se pueda saborear la belleza de las celebraciones litúrgicas”.

lunes, 22 de junio de 2009

Font d'Art premi Cervino 2009

Una nova edició del Premi Crevino va tindre lloc el darrer dissabte, dia 20 de juny, a la Sala Principal de la Societat de Festers.
En esta edició el premi va estar atorgat a l’associació Font d’Art i en nom de tots els seus associats va rebre el premi el seu president, el pintor Jordi Arrué. A més del president , hi assistia un significatiu grup d’artistes d’aquesta associació, destacant la presencia del veterà pintor Teodoro Valls.
El Sr. Arrué va agrair, en nom de tots els companys de l’associació, el guardó que havia estat concedit a Font d’Art, i recordava els lligams d’amistat i col·laboració que des de la seua fundació, fa ara cinquanta anys, han existit entre l’associació que presidia i la Societat de Festers del
Santíssim Crist de l’Agonia.
Per la seua banda el Sr. President de la Societat de Festers, reiterava eixos llaços d’unió entre les dues entitats i recordava els primers moments de Font d’Art i les seues sessions de treball als locals de la Societat, allà per l’any 1959. Va felicitar als guardonats i va reiterar la intenció de
continuar estretint els vincles de treball i col·laboració que fins ara han existit. Finalment va tindre paraules de festa per a totes i tots els càrrecs de 2009, desitjant-los a cadascú d’ells unes festes inoblidables. Va tancar els parlaments la Sra. Alcaldessa de la ciutat, felicitant els
guardonats i recordant que la tasca que desenvolupaven també li venia de prop, ja que de menuda va viure profundament l’activitat creativa de son pare. També recordava com al llarg d’aquestos cinquanta darrers anys, els membres d’aquesta associació havien treballat per la festa dissenyant, creant , esculpint i pintant de tot allò que se’ls sol·licitava: pintures, escultures, dissenys especials ,vestimentes, carrosses, etc..
Després de l’entrega del premi i dels parlaments, la música festera, de la qual van gaudir tots els assistents va estar a càrrec de La Unió Artística Musical d’Ontinyent

Sona la Dipu arrastro a un millar de personas


Alrededor de 1.000 jóvenes asistieron con su entrada gratuita, este sábado pasado a la semifinal del concurso Sona la Dipu celebrado en Ontinyent, que se desarrolló en el pabellón cubierto del polideportivo municipal.
El concierto se inició a las 23,00 horas con la actuación de tres de los grupos que optan a hacerse con el primer puesto en este concurso puesto en marcha por la Diputación de Valencia.
Kifi Fusión, Cómic y El mundo de Wayne se subieron al escenario y dieron todo lo mejor de sí mismos ante el público y un jurado encargado de determinar cuál de los semifinalistas llegaba a la última fase del concurso. El jurado, entre el que se encontraban los dos directores de la escuela de música Ad-Libitum, eligió como ganador al grupo de Xàtiva El mundo de Wayne.

In-Fórmate: Campña formativa de ATEVAL

El próximo jueves 25 de junio a partir de las 16.30 en el salón de actos del Instituto Tecnológico textil, AITEX, en Alcoy, tendrá lugar la jornada “In-Fórmate: oportunidades formativas para nuestras empresas” que tiene por objeto dar a conocer a las empresas textiles de nuestro territorio las diferentes líneas de apoyo que ofrecen las administraciones públicas y la oferta formativa que ponen a disposición de empresas y trabajadores. La realización de esta jornada partió de una iniciativa de ACETEX que inmediatamente fue secundada tanto por la Asociación Valenciana de Empresarios Textiles, ATEVAL, como por AITEX, entidades colaboradoras en la organización de este evento, considerando la importancia que tiene la formación a la hora de garantizar la competitividad de las empresas, pues las actuales circunstancias impone la necesidad de buscar la cualificación, el reciclaje y la especialización del capital humano.
La jornada será inaugurada por Luis Lobón, Secretario Autonómico de Empleo, y Vicente Aznar, Presidente de AITEX. Seguidamente, Ramón Rocamora, Director Territorial d’Ocupació i Treball presentará a los asistentes las líneas de apoyo a la formación para las empresas que el Gobierno de la Generalitat oferta. A continuación, la Directora del Departamento de Formación de ATEVAL, Mª José Molina, explicará cómo las empresas pueden beneficiarse de la formación bonificable.
La jornada continuará con una mesa redonda sobre el mapa de recursos formativos para los trabajadores del textil-confección, moderada por el Presidente del Área de Formación de ATEVAL, Alfredo Ferre.
La clausura de la jornada correrá a cargo del Presidente de ACETEX y Presidente del Área de Promoción Comercial de ATEVAL, Jorge Sanjuán, y del Alcalde de Alcoy, Jorge Sedano.

viernes, 19 de junio de 2009

Organizan un curso de alto rendimiento musical

Este año ademas de los ya habituales colonias musicales de Verano, que se desarrollarán a lo largo del mes de Juliol, Ad libitum, ha organizado un curso de verano de la Academia de Alto Rendimiento, que se desarrollara del 20 al 25 de julio y con el que culminarán las colonias musicales.

Fiesta finalización Juegos Deportivos de la Mancomunitat

Mas de 200 personas, se reunirán este sábado, día 20 de junio, en Benigànim para celebrar la fiesta de finalización de los Juegos Deportivos de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida.
La fiesta que se celebrará en el Pabellón Municipal de Benigànim tiene como objetivo el reunir a todas las personas participantes en los juegos, niños y niñas, padres, monitores, entrenadores, etc., en un acto de hermandad deportiva, con un carácter marcadamente festivo y lúdico.
Para el Presidente de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa, “la celebración de la finalización de los Juegos Deportivos, es una satisfacción, porque con este acto quieren agradecer el esfuerzo, el trabajo y la dedicación de los participantes en los juegos deportivos y mantener nuestro compromiso de dar un decidido soporte al trabajo de los clubs y asociaciones deportivas y también de promocionar el deporte base”.
El alcalde de Benigànim, Juan Puchades, está muy entusiasmado de haber acogido la finalización de los Juegos Deportivos, ya que Benigànim es uno de los pueblos que más tiempo viene participando en los Juegos Deportivos de la Mancomunitat, y es una población tradicionalmente muy entregada al deporte. Desde la regiduría de deporte del Ayuntamiento se apuesta por el deporte base y en este caso por el futbol sala.
Los actos se iniciaran a las 9 de la mañana con la recepción de los participantes y almuerzo popular. A partir de las 10 empezaran los partidos de futbol sala de exhibición, donde jugaran los equipos ganadores contra un equipo formado por una selección de todos los equipos participantes. Los ganadores de esta temporada son los equipos de Bocairent en la categoría de Alevines y Benigànim en la categoría de Prebenjamines. También tendremos exhibiciones de otros deportes, como son la Gimnasia Rítmica y el Karate-Do, de los clubs de Benigànim.
A partir de las 12'00 horas, se dará paso a la entrega de premios, acto en el cual finalizará la fiesta.

III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida


L’IEVA per a l’any 2010 té previst celebrar el III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, amb la finalitat d’incentivar la comarca culturalment, esperonar els investigadors i donar a conèixer la tasca d’investigació i divulgació que es fa a la Vall o sobre la comarca. Les activitats al voltant del congrés s’inicien este dissabte 20 de juny de 2009 fins al 14 de març de 2010, al llarg d’este tems es realitzaran conferències, jornades d’investigadors, exposicions, rutes, presentacions de llibres, i finalment els actes centrals del Congrés que es realitzaran a l’Olleria, els dies 12, 13 i 14 de març de 2.010.
El primer acte del congrés tindrà lloc este dissabte 20 de juny, a les 19,30h a la Sala d’Actes de la Mancomunitat de Municipis, on realitzarà una Taula redona baix el titol 45 anys després de l’Escala 1964-2009: l’evolució del concepte Vall d’Albaida. On participaran: Filiberto Tortosa, Xavier Ferre, Pere Mayor, Vicent Moreno, Carmen Agulló i moderarà Ximo Urenya, vicepresident de la institució. En este acte es compta també amb la col·laboració de l’associació cultural d’Ontinyent La Nostra Terra.

Una vegada acabada la taula rodona es presentarà el III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida amb les intervencions dels patrons de l’IEVA: la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Caixa Ontinyent i l’Ajuntament d’Ontinyent i de l’Ajuntament de l’Olleria, que es la ciutat que recull el testimoni per a celebrar el III Congres d’Estudis, tancarà l’acte la Presidenta de l’IEVA, Maria Josep Garcia. Finalment es lliuraran a tots els ajuntaments de la comarca els llibres d’actes del II Congrés d’estudis. L’organització del III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, la està realitzant un comissió organitzadora, sent el seu secretari Joan Josep Albinyana. Durant esta setmana es va presentar el que serà el cartell del congrés realitzat per l’artista de l’Olleria Joan Enric Garcia Albinyana.

jueves, 18 de junio de 2009

Tot a punt per a conèixer el guanyador del XVI Premi de Literatura Eròtica “la Vall d’Albaida”

El pròxim divendres, 26 de juny, és el dia elegit per donar a conèixer el guanyador del XVI Premi de Literatura Eròtica “la Vall d’Albaida” convocat per la Mancomunitat de Municipis de la comarca. L’acte de concessió, a la Finca “la Clariana” d’Ontinyent, estarà conduït per la presentadora Maribel Vilaplana i en ell es conjugaran la dansa i la música per enriquir l’espectacle.
A més, intervindran representants de les diferents entitats vinculades al guardó: la pròpia Mancomunitat, l’Ajuntament amfitrió, la Diputació de València i Edicions Bromera; sense deixar de banda “alguna que altra sorpresa o un còctel que posarà el color a l’activitat” segons s’apunta des de l’organització.
Maribel Vilaplana és una de les cares més conegudes del periodisme valencià per la seua participació en diferents espais de Televisió Valenciana. Igualment, compta amb una llarga experiència en la presentació d’esdeveniments socials de tot tipus com homenatges, premis, conferències, certàmens musicals, etc. En el seu haver també hi ha nombroses col·laboracions en campanyes contra la violència de gènere.
L’activitat s’ha configurat, novament, com un acte obert a tot el públic ja que, tan com apunta Filiberto Tortosa, “volem fer partícips a tots els valldalbaidins de la festa que obri l’estiu a la comarca i que és una de les nostres senyes d’identitat més visibles”. Així, per poder assistir es podrà demanar la invitació fins el 23 de juny a l’Àrea de Cultura i Promoció Lingüística mitjançant el telèfon 96 291 15 83 o l’adreça electrònica cultura@mancovall.com. No obstant, les peticions s’admetran per rigorós ordre d’arribada degut a l’aforament limitat de l’espai.
Per al president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, aquest esdeveniment “pretén refermar els valors del premi, com són la peculiaritat d’un guardó únic a tota Espanya que fomenta la literatura en valencià dins d’un gènere tan singular com l’eròtic i el fer aplegar el nom de la nostra comarca més enllà dels seus límits naturals”. A més, com a màxim responsable del jurat, Tortosa està participant ja en les seues deliberacions per triar l’obra més reeixida d’entre les 23 participants.

ABIERTO AL TRÁFICO LA AVENIDA DANIEL GIL

Esta mañana ha quedado abierta al tráfico la avenida Daniel Gil una vez finalizados los trabajos de mejora urbana del eje comercial de la vía. Los trabajos, que se iniciaron el pasado mes de enero con un plazo de ejecución de seis meses, han supuesto una inversión de 968.819,18 euros que han sido asumidos en su totalidad por la Generalitat Valenciana, la empresa concesionaria del servicio de aguas potables en Ontinyent, EGEVASA, y el Ayuntamiento.
La Conselleria de Industria, Comercio e Innovación, ha concedido una ayuda de 250.000 euros para sufragar una buena parte de los gastos derivados en la mejora urbana del eje comercial de la avenida Daniel Gil.
El Ayuntamiento ha sufragado el 20 por ciento del presupuesto y el resto de los gastos han sido asumidos por la empresa EGEVASA tras la negociación realizada por el equipo de gobierno municipal.
“La reurbanización del eje comercial de la Avenida Daniel Gil tiene por objetivo la dinamización del sector del comercio en la ciudad dentro del llamado Pla de Acción Comercial, y consideramos que es algo necesario para consolidar el barrio de Sant Josep como área comercial y mejorar la interconexión entre el centro histórico de Ontinyent y esta zona”, ha manifestado la primera edil de la ciudad, Lina Insa.
El Plan de Acción Comercial establece dentro de sus líneas estratégicas un proyecto integral que incluye el entorno delimitado por las calles Martínez Valls, Daniel Gil, Dos de Maig y en el centro comercial El Teler.
La primera fase del plan ha consistido en la reurbanización del tramo norte de la avenida Daniel Gil desde su intersección con la calle Martínez Valls.
Para ello se ha ampliado el ancho de las aceras, que han pasado de los 2 metros actuales a los 3,60 metros, para propiciar la actividad comercial y el paseo de los viandantes, por lo que los aparcamientos en batería han sido sustituidos por los de cordón, más seguros que los primeros.
Además, se ha colocado pavimento de piedra natural que tendrá continuidad con la futura urbanización de la calle Martínez Valls; se ha sustituido el alumbrado público y se ha homogeneizado el mobiliario urbano.
Una parte muy importante de la obra se ha realizado bajo tierra, donde se ha sustituido el desagüe inicial, que por deficiente y obsoleto provocaba inundaciones en garajes de fincas y daba problemas de inodoros en algunos pisos, y se ha sustituido por dos de dimensiones mayores, separando las aguas pluviales de las fecales.
Además, todo el ámbito de actuación ha quedado adaptado y libre de barreras urbanísticas en cumplimiento de las leyes estatales, autonómicas y la propia ordenanza municipal.

EL CRIST DE L’AGONIA PATRÓ D’ONTINYENT?

Davant la notícia apareguda la setmana passada en un mitjà de comunicació, en la qual es plantejava la iniciativa d’un grup de fidels de sol·licitar que el Crist de l’Agonia siga declarat patró de la ciutat, des de la Societat de Festers volem manifestar que aproximadament fa un any, des del clergat d’Ontinyent i a iniciativa dels Llumeners del Crist i de la pròpia Societat de Festers, que aleshores ho havia aprovat en Junta de Govern, s’havia fet la consulta pertinent davant l’arquebisbat a la qual el Secretari General D. Jorge Miró, va contestar fent referència a una norma de la Santa Seu, la número 4342 de la Instrucció “Calendaria Particularia”, que diu textualment: “ Sols els Sants, és a dir, aquells que es veneren legítimament sota aquest títol,
poden ser elegits com a patrons de les nacions, regions, diòcesis, llocs, famílies religioses, germandats i persones morals; no els beats, a no ser amb indult de la Santa Seu Apostòlica. S’exclouen sempre les Persones divines”.
Segons deia el Rdo. José Mª Payá, arciprest d'Ontinyent en l’escrit dirigit en contestació als interessats: “les Persones divines, Pare, Fill i Esperit Sant són els destinataris de les
intercessions de la Verge i dels Sants i de qui emanen els beneficis. Si els patrons són intercessors no poden ser patrons cap de les persones divines. Vist això, no podem fer res per
portar a termini aquesta il·lusionant proposta, doncs seria denegada per l’Arquebisbat i per Roma”.
Per tot el que s’ha dit, des de la Societat de Festers es vol deixar constància que el passat divendres, dia 12 de juny, de nou es va tractar en Junta de Govern esta qüestió, i es va fer
recordatori que la citada iniciativa ja va ser gestionada i es va rebre la corresponent contestació oficial desestimant-la, el que sens dubte lamentem. No obstant, no cal oblidar que el Crist de
l’Agonia és el patró de les nostres festes de Moros i Cristians, i que és un referent de gran importància en la ciutat d’Ontinyent.
En tot cas, agraïm profundament el fet que devots del Crist continuen tenint interés en fomentar la devoció pel Santíssim Crist de l’Agonia.

Entradas gratis para el concierto de Vetusta Morla

En la Sala de Prensa del Ayuntamiento de Ontinyent ha tenido lugar esta semana el anuncio de lo que será la quinta semifinal del Sona la Dipu Pop Rock 2009 que se tendrá lugar en el Pabellón Polideportivo Municipal de este municipio de La Vall d´Albaida el próximo sábado a partir de las 23 horas.
La alcaldesa d´Ontinyent, Lina Insa, se ha mostrado muy satisfecha de poder ofrecer esta semifinal del Sona la Dipu Pop Rock, y añadió que aquí, en Ontinyent se hacen dos conciertos al año: durante las fiestas patronales de moros y cristianos y otro que coincide con el inicio del verano. Vetusta Morla, el próximo sábado, a partir de las 11 de la noche, en el Pabellón Polideportivo Municipal, abrirá este concierto”.
Insa manifestó que la entrada será gratuita, pero que las invitaciones se podrán recoger en la Casa de la Cultura y en Radio Ontinyent y añadió que “este programa para jóvenes músicos es una muestra más de que la Diputación de Valencia siempre piensa con los ayuntamientos y, por ello, esperamos el próximo sábado una afluencia masiva de jóvenes tanto de esta comarca como del resto de la provincia de Valencia”.

miércoles, 17 de junio de 2009

Filiberto contento con las jornadas de sostenibilidad

“El objetivo de dar a conocer el Paraje Natural Municipal Serra Ombria-Pou Clar de una forma lúdica ha sido conseguido y las expectativas iniciales se han superado con éxito”. Así se expresa Filiberto Tortosa, concejal de Medio Ambiente del Ayuntamiento de Ontinyent, con respecto a las Jornadas de Sostenibilidad 2009, desarrolladas a lo largo de todo el mes de mayo y junio en la ciudad.
Tanto las rutas, como las actividades de aventura y, sobre todo, las tertulias realizadas en colaboración con las asociaciones vecinales “han tenido un gran éxito de convocatoria y las salas se quedaron pequeñas ante la gran cantidad de público asistente” indica Tortosa.
El concejal de Medio Ambiente quiere agradecer a todo el personal municipal implicado en la organización de estas actividades, a las asociaciones colaboradoras de las Jornadas de Sostenibilidad, así como el cine club Utiye, Ontinyent en Bici y los preofsores de colegios e institutos de la ciudad “que han contribuido al éxito de las jornadas”.
Filiberto Tortosa concluye diciendo que “hemos conseguido realizar unas jornadas de calidad que han despertado el interés de la ciudadanía, y todo ellos con una reducción en el presupuesto, que ha sido ajustado al tiempo de crisis que vivimos”.
Las Jornadas de Sostenibilidad 2009 se iniciaron el 7 de mayo y finalizaron el pasado el 14 de junio.

La Febo celebro su asamblea


La FEBO celebro el pasado viernes en el salón de actos de la Sociedad de Festeros la asamblea general ordinaria en la que se aprobaron todos los puntos del orden del día.
El sábado por la noche se celebró en los campos de la Purísima la cena de final de temporada de los equipos Febo, a la que asistierón de 500 personas, que pudierón disfrutar de una velada en un ambiente relajado y de verdadera armonía sin tener que soportar las tensiones de los encuentros.

Se podrá disfrutar en Ontinyent de La Fiesta del Cine.

La Fiesta del Cine es una iniciativa estatal que dura 3 días, domingo 21 de Junio, lunes 22 de Junio y martes 23 de junio. Los espectadores que acudan a las salas el DOMINGO 21 de junio se les entregará, por la compra de una entrada a precio normal, un PASAPORTE, con el que podrán acudir a los cines adheridos a la promoción, desde la segunda entrada del domingo y hasta el martes 23 de junio, tantas veces como quieran, a cualquier película de la cartelera, por el precio único de 2€ por película.
Por lo tanto para conseguir el Pasaporte hay que ir sin falta al cine el Domingo 21 de junio y comprar una entrada a precio normal. Para más información acerca de las salas de cine adheridas ver http://www.fiestadelcine.com/

martes, 16 de junio de 2009

Festival Ontijazz


Esta tarde ha sido presentado el I Festival de Jazz d'Ontinyent. La presentación ha sido realizada por Luis Martinez, Cafe Magic, Lluis Muñoz, Ad Libitum, Oscar Pastor, C.C. El Teler y Maria Juan, Actriz ontinyentina.
El Festival tendrá inicio el 25 de junio y finalizará el 31 de julio. Todos los jueves a las 23:00 en el Local de Magic del C.C.El Teler. La entrada será gratuita. Antes y durante las actuaciones contaremos con la presencia de Maria Juan que acompañará con su sentido del humor a la música todos los jueves.

La SUAM Guanya el IV Certamen Nacional de Musica Festera Ciudad de Villena


La Banda de la Societat Unió Artística Musical de Ontinyent, dirigida per Àngel Crespo García va obtindre el passat dissabte dia 13 de juny el Primer Premi en el “IV Certamen Nacional de Musica Festera Ciudad de Villena”.
El segon premi va ser per a la Banda de Música de la Societat Musical la Nova d’Alcoi i el Tercer Premi per a la de la Unió Musical d’Albaida.
Les tres bandes van interpretar un pas doble de presentació de Ruperto Chapí, una obra de obligada interpretació i una obra lliure. En el cas de la Societat Unió Artística Musical de Ontinyent va ser:
Pas doble de presentació: El Puñao de Rosas, de Ruperto Chapí
Obra obligada: Isfanaj, marxa cristiana de José Rafael Pascual Vilaplana
Obra de lliure elecció: Abraham, marxa mora de Rafael Mullor Grau.

lunes, 15 de junio de 2009

Es presenta el cartell de festes de Moros y Cristians

El dissabte passat, dia 13 de juny, en la plaça de Baix, especialment engalanada
per a aquest nou acte fester, amb la presència d’un gran nombre de festers i de públic, i
als acords del pasdoble “Brisas del Clariano”, interpretat per l'Agrupació Musical
d'Ontinyent, sobre una pantalla, instal·lada a este efecte, s’insinuaven formes, colors i
textos del que serà el cartell anunciador de les Festes de Moros i Cristians del 2009.
Una vegada presentat el cartell, el Sr. President va fer entrega a la Sra.
Alcaldessa d’una carpeta commemorativa, amb una reproducció del cartell i
posteriorment, ambdós, van fer entrega de la mateixa carpeta a cada un dels càrrecs del
2009.
Tot seguit, el presentador de l’acte va cedir la paraula a Valen Bataller, autor de
l’obra, que la va presentar, comentant que la invitació a la realització del treball que allí
es mostrava, era la culminació d’un somni. Explicava que havia intentat que el seu
treball fóra com “un crit en la paret”, com diuen els estudiosos de la imatge, que
complira les expectatives que es busquen en este tipus d’obres. Per a això havia intentat
plasmar l’apropament entre dues cultures a través de dos elements característics de
l’arquitectura medieval: dos rosetons. Un àrab i un altre cristià; confrontats, però en
harmonia, compartint les mateixes tonalitats i simbolitzant eixa confrontació i la
posterior fusió d’eixes dues grans cultures que van conviure en estes terres. I de fons
una paret antiga com la festa mateixa, erosionada, ferida; una paret feta de blau indigo,
el gran purificador, el color de l’espiritualitat, la puresa; el color de l'infinit, dels somnis
i del meravellós. I sobre este blau, el daurat dels rosetons; el color de la llum, de
l’acció, del poder. El color de la força, la voluntat, l’estímul i l’emoció. Tot això
completat amb el color blanc de la llegenda “Moros i Cristians – Ontinyent 2009”, un
rètol dinàmic que cride l’atenció, elegant i clar.
Acabava la seua intervenció donant les gràcies a dos de les persones que havien
confiat en el seu treball al llarg d’estos anys: l'anterior president, D. Vicente Palop i
l'actual president; D. Rafael Ferrero Terol.
El Sr. Ferrero valorava i agraïa al seu autor el treball realitzat i es congratulava
de que, per primera vegada, com ja va succeir l’any passat amb el pregó de festes, la
presentació del cartell s'obrira a tota la ciutat, eixint al carrer i agraïa la presència del
nombrós públic que havia acudit a este esdeveniment.
Per la seua banda, la Sra. Alcaldessa reiterava la seua felicitació a Valen
Bataller, per l’originalitat i força del seu treball i valorava molt positivament la idea de
la Junta de Govern de la Societat d’obrir a tota la població un acte com aquest.
Acabava l’acte amb la interpretació de la marxa mora “Chimo” i un castell de
focs d’artifici.
El cartell estarà ubicat en un espai exterior, destinat a este efecte, situat en la
façana de l’edifici de la Societat de Festers,en la plaça de Baix, a l’esquerra de la porta
principal, lloc que ocuparà durant estos mesos d’estiu, anunciant les singulars festes de
la nostra ciutat.

Limpieza mobiliario urbano

El Ayuntamiento de Ontinyent, a través de la concejalía de Parques y Jardines, ha iniciado la limpieza del mobiliario urbano existente en todos los parques y jardines de la ciudad, así como en los patios de los centros educativos públicos.
Según manifiesta Filiberto Tortosa, concejal de Parques y Jardines, “el uso intensivo que se realiza continuamente de los distintos elementos que conforman los parques y jardines públicos ha provocado que este mobiliario acumule más suciedad de lo normal, suciedad que con agua es imposible de eliminar y por ello se ha procedido a iniciar la limpieza del mobiliario urbano utilizando algún producto más efectivo”.
Las operaciones que van a realizarse será limpieza de papeleras, de fuentes, de juegos infantiles, de bancos, farolas y otros elementos.
Los trabajos se han iniciado hoy mismo en las zonas verdes de El Pilar, Les Aigües y Ramón Llin, y los parques de San Rafael, Pere IV y plaza de Alejandro Bataller.
La próxima semana se actuará en la plaza de la Cerámica, parque de la Cantetería, parque de l’Escorxador, parque de la curva de El Salvador, La Glorieta y las zonas verdes de los polígonos industriales del Pla de Sant Josep y L’Altet.
La última semana del mes de junio será el turno de los parques de Mestre Ferrero, Vicent Andrés Estellés, Xalet de les Boles, La Vila, el Llombo y el patio de la biblioteca.
Por último, se realizará limpieza de mobiliario urbano en los patios de los colegios Rafael Juan Vidal, Martínez Valls, Vicent Gironés, Bonavista, Carmelo Ripoll, Lluis Vives y el centro de Educación Especial. También se actuará en el Centro de Día, la Extensión Universitaria, el Rotgle y el polideportivo municipal.

viernes, 12 de junio de 2009

el pp reconoce la labor de Joan Cambra

Ante el anuncio de dimisión realizado por el único concejal y portavoz del Bloc Nacionalista Valencià en el Ayuntamiento de Ontinyent, Joan Cambra, el Partido Popular quiere reconocer la labor personal desempeñada durante los dos años que ha estado como oposición.
El PP destaca que el paso de Joan Cambra como político en el Ayuntamiento de Ontinyent “se ha caracterizado en la mayoría de las ocasiones por realizar una oposición responsable, apoyando las iniciativas de interés para la ciudad, sin dejar de defender la ideología del partido político al que representa”.
“Frente a la oposición de crítica destructiva llevada a cabo por el grupo municipal socialista actual, el Bloc Nacionalista, con Joan Cambra a la cabeza como portavoz, ha sabido defender sus intereses sin poner trabas a aquellas decisiones y proyectos beneficiosos para la ciudad, aportando siempre propuestas que han contribuido a mejorar estos proyectos”, añade el Partido Popular.

jueves, 11 de junio de 2009

Dia nacional de Caridad

Càritas Ontinyent ha incrementat en l’últim any les ajudes d’alimentació i vivenda per la crisi
En 2008 s’ha atés a 354 persones més. Entre els usuaris que s’acosten a Càritas es constata l’increment d’espanyols
L’alimentació i les ajudes per a fer front als pagaments de la vivenda són les principals demandes dels usuaris que s’han acostat a Càritas Ontinyent al llarg de l’últim any. Per a fer front a estes necessitats Càritas Ontinyent va destinar en 2008 un total de 14.635 euros per a ajudes d’alimentació i 11.136 euros per a ajudes de vivenda.
Les xifres s’han obtés de l’informe elaborat a partir de les memòries de les Càrites de les quatre parròquies d’Ontinyent. Segons estes memòries l’any 2008 van ser ateses un total de 1.474 persones front a les 1.130 que ho van ser l’any anterior, és a dir un increment notable de 354 persones més. A hores d’ara, des de Càritas Ontinyent s’avança que esta xifra amb la qual es tancava l’any 2008 ja ha sigut ampliament superada pels efectes de la crisi económica a la ciutat.
D’eixes 1.474 persones ateses pels diferents serveis de Càritas a Ontinyent el 78% eren estrangeres i el 22% espanyoles. Cal destacar l’última dada perquè s’ha duplicat respecte a l’any anterior. Càritas Ontinyent ha constatat que ha augmentat en número absolut i en porcentatge el número d’espanyols que necessiten ajudes. En concret s’ha passat de 119 en 2007 a 332 en 2008.
El perfil de l’usuari que s’acosta a Càritas Ontinyent es correspon amb una dona, estrangera i menor de 40 anys, segons les estadístiques reflexades a les memòries. Entre les persones que s’han atés cal comptabilitzar fins a 486 usuaris nous. Les principals problemàtiques que es troben els voluntaris de Càritas Ontinyent i a les quals han de dónar alguna resposta són: els immigrants sense papers, les famílies espanyoles amb dificultats econòmiques, els espanyols sense treball, els problemes de vivenda i les dones amb càrregues familiars.
Un símptoma de l’aguda crisi económica que està patint la nostra ciutat es troba en la quantitat de persones a les quals s’ha ajudat directament a trobar un lloc de treball. Si en l’any 2007 es va aconseguir ocupació per a 113 persones, en l’any 2008 tan solament s’ha pogut ajudar a insertar en el mercat laboral a 5 persones.

miércoles, 10 de junio de 2009

V Triatló Ciutat d’Ontinyent

El alto nivel competitivo de los miembros del Club de Triatlón Prosolia Ontinyent le ha valido a la ciudad convertirse en una de las seis sedes en donde se disputará la liga autonómica de clubs de triatlón.
Será el próximo domingo día 21 de junio, a partir de las 9,00 horas cuando los mejores deportistas de cada club valenciano competirán entre sí para colocar a su club en el primer puesto de este V Triatló Ciutat d’Ontinyent.
Jorge Sanz, concejal de Deportes, y Alicia Llopis, presidenta del Club de Triatló Prosolia Ontinyent, han presentado la prueba esta mañana.
El edil ha señalado “el orgullo que supone para Ontinyent el que la ciudad haya sido escogida sede de una de las pruebas a pesar se no ser un municipio costero, que es donde se han venido celebrando las pruebas por disponer de mar donde poder desarrollar la prueba de natación”.
Por su parte, Alicia Llopis considera que “la organización cada año de esta prueba es una reto, y este año lo ha sido todavía más al tratarse de una prueba a nivel autónomico”.
La presidenta del Club de Triatlón Prosolia Ontinyent estima que “serán alrededor de 200 los triatletas que se inscriban en este campeonato, al que cada club acudirá con sus cinco mejores atletas en los primeros puestos para asegurarse las primeras marcas”.
Las pruebas consistirán en 750 metros de natación (que se realizará en la piscina municipal), 20 kilómetros de ciclismo y 5 kilómetros de atletismo, pruebas estas dos últimas que se desarrollarán dentro de un circuito cerrado que recorrerá diversos puntos de Ontinyent.
Podrán participar seis categorías tanto en femenino como en masculino, y las clasificaciones se establecerán por absoluta y por equipos.

II FESTIVAL D’HAVANERES

Este dijous 11 de Juny, l'Esglesia de Sant Francesc acull el II FESTIVAL D’HAVANERES
“CIUTAT D’ONTINYENT”. El Festival, que s'iniciara a les 18:00 hores, contara en la participacio de la coral y rondalla del Ceam de Gandia, y de la anfritriona , lacoral y rondalla del Ceam d’Ontinyent.

Processó Corpus Christi

La celebracio del Corpus Christi, en Ontinyent, és tot i que es celebra també la vespra, en balls de jagants i cabets, i vols de campanes, l'acte central es la Solemne Eucaristia del Corpus Christi. Les campanes acompanyen els moments mes solemnes de la missa. Enguny sonara d'una manera especial degut a les reformes que estan efectuanse al campanr de la Vila:
Tres avisos, realitzats cada cinc minuts 16’50, 16’55 i 17’00 en Corpus, donen inici al repic. Mentre repica Combregats es volteja Sants de la Pedra, és tracta d’un volteig i repic simultani totalment concordat, discontinu i en ordre creixent. Cada toc finalitza de forma pausada després d’un ritme prou accelerat. Al tercer avís s'empina el Santíssim de forma solemne, per fer, a continuació, el sonar d’un difícil, creixent i discontinu repic de Drangs amb totes les campanes voltejadores excepte, es clar, el Santíssim Una vegada finalitzat el pas anterior, la Micaleta comença a repicar a ritme lent 1/1 mentre el Santíssim volteja. El repic serà més llarg que el vol i no finalitzarà fins la següent seqüència (12 voltes aprox. de vol del Santíssim.). A continuació, és fan tres Drangs molt lents amb totes les campanes per donar pas al repic estricte.El solemníssim repic i “solo” de la campana de foc (1563), donarà l’ordre d’inici de la part central del repic, el diàleg estricte entre campanes, amb un meravellós compàs creixent i decreixent. Quant es canta la Gloria totes les campanes voltegen al mateix temps en un vol espectacular. Quan es pronuncia el Sermó s'escolten tres batallades a cada minut ràpides, fluixes i continuades i que engunay no seran realitzades per la Petra, al no estra en estos moments al campanar. En el moment de l'Elevació, el Chimbolet i un altra campana que sustituix a la Petra voltegen al mateix temps. En acabar la missa i, coincidint en l'inici del primer dels balls processionals, s'inicia el volteig especial del dia del Corpus Christi, la processó cívica d'Ontinyent està encapçalada pel Ball dels Cabets li seguix en el Ball dels Gegants, el Ball dels Arquets, el Ball de la Veta, el Ball dels Cavallets i finalment el Ball de la Moma recuperat en l'any 2009. A continuació, els membres del Grup de Danses d'Ontinyent realisen la tradicional enramada del Corpus en plantes aromàtiques. La Creu processional marcara l'inici de la processó religiosa, pera donar pas als chiquets i les chiquetes que han combregat per primera volta enguanys en les quatre parròquies Ontinyentines i a aquelles persones que desigen acompanyar el Santíssim, que és portat davall pali daurat. També participaran les banderes de l'adoració nocturna. Cada una certa distància, el Santíssim és descansat sobre “els Altarets”, que són chicotets altars de recarregada decoració on els veïns que els han preparat adoren la Custòdia i se li canten himnes. Sempre que la Custòdia està a la vista del Campanar de la Vila, es volteja la Campana del Santíssim. En Ontinyent són molts els balls processionals i les figures alegòriques i representatives que, abans, participaven en la solemne processó del Corpus Christi; personages i danses que també formarien part de la provessó de la Puríssima (Patrona Canònica de la Ciutat d'Ontinyent) a partir de la Guerra del Francés. Poc a poc, i per varis motius, anaren perguen-se, aixina, a partir dels anys 30 del segle XX, només es guardà memòria dels Jagants i dels Cabets. Després d’un seguit d’aparicions i de reaparicions, reconstruccions i recuperacions, hui són sis els balls que participen: els Cabets, els gegants, els Arquets, els Cavallets, el de la Moma i la Veta. Atres danses tradicionals d'Ontinyent en recuperació son danses tan antigues com ara la de l'Àliga de Sant Joan, els Pastorets, els Llauradorets, els Esquiladors... i també personages com els 4 Evangelistes, les Reines, i els protagonistes dels antics misteris teatrals de la "Degollà" (l'Entrada del Rei Redoles), Adam i Eva...

martes, 9 de junio de 2009

Alumnes del col.legi La Pureza de María visiten l'ajuntament



Alumnes de primaria del col.legi La Pureza han acudit este matí a l'Ajuntament d'Ontinyent, on han sigut rebuts per l'alcaldessa, Lina Insa, qui els ha explicat el funcionament de l'administració local a nivell polític i de funcionariat. A més, ha contestat a les preguntes que li han formulat els estudiants.
En la seua visita, els alumnes han fet un recorregut per les instal.lacions de la casa consistorial acompanyats per la regidora d'Educació, Maria Abad.

El paro en el mes de Mayo

La Unió Comarcal de la UGT ha realizado una valoración de los datos del paro en la Vall d'Albaida, teniendo en cuenta los datos de paro registrado en mayo de 2009, podemos destacar
El paro registrado apenas aumenta con respecto al mes anterior en 2 personas, lo que significa un incremento del 0,03%. Por sexos, el paro entre los hombres disminuye en 1 persona, un -0,03%, mientras que entre las mujeres crece en 3 personas, un 0,08%.
Por sectores, en agricultura el paro aumenta en 14 personas, un 8,00%; en el sector industrial, el paro aumenta en 19 personas, un 0,67%, mientras que en el sector de la construcción, el paro disminuye en 15 personas, un -1,34%. Por último, el desempleo en el sector servicios baja en 14 personas, lo que significa una disminución del -0,45%, y en el colectivo sin empleo anterior disminuye en 2 personas, el -0,55%.
La evolución interanual, es decir, en el año 2008, ha sido la siguiente:
El desempleo ha aumentado en el último año en 3.168 personas, lo que supone un incremento del 71,08%. Entre los hombres, el desempleo crece en 1.981 personas, un aumento del 106,56%, mientras que entre las mujeres, el paro crece en 1.187 personas, el 45,69%.
Por sectores, el paro aumenta en el sector agrícola en 61 personas, el 47,66%; en el sector industrial se produce un aumento de 1.146 personas, un 66,51%, mientras que en el sector de la construcción, se produce un incremento de 669 personas, lo que supone un fuerte aumento del 153,44%. Por último, en el sector servicios, el paro crece en 1.193 personas, el 62,53% y en el colectivo sin empleo anterior, en 99 personas, el 37,79%. Indico el Secretario General José Ruiz.

lunes, 8 de junio de 2009

Elecciones al Parlamento Europeo

El Partido Popular de Ontinyent ha valorado de forma muy positiva los resultados obtenidos en las elecciones al Parlamento Europeo, celebradas en la jornada de ayer.
En Ontinyent, los resultados del Partido Popular se sitúan 10 puntos por encima del PSOE, quien ha obtenido un 39 por ciento de los votos emitidos, frente a casi un 50 por ciento de los votos que han ido a parar al PP.
Lina Insa, presidenta del PP de Ontinyent, ha agradecido “el respaldo obtenido por parte de la ciudadanía a nuestro partido político, que ha conseguido 7.115 votos, 1.300 más que la segunda fuerza política más votada”.
Insa ha incidido que “los resultados tanto a nivel nacional como autonómicos y local demuestran que la población se ha volcado en el proyecto del Partido Popular y nos ha dado su confianza de forma masiva, algo que queremos agradecer”.
Estos resultados son “un incentivo más para seguir trabajando, todavía más, por el bienestar de las personas”.
Desde el Partido Popular se ha valorado también de forma positiva el índice de participación en estos comicios, que han pasado del 51,58 por ciento en el año 2004, al 54,45 por ciento en las del 2009 “lo que se traduce en 3 puntos y, por tanto en un aumento de la concienciación de lo que significa la Unión Europea y las decisiones que allí se toman”.
Por último, Lina Insa ha agradecido a todos los ciudadanos que la jornada electoral se desarrollara con total normalidad, así como a toda la gente que, de un modo u otro, contribuyó a que la población pudiera acudir a ejercer su derecho al voto.

sábado, 6 de junio de 2009

Celebracio del Corpus Christi

Ontinyent es prepara per a celebrar el Corpus Christi, com a novetat d'enguany està la recuperació del ball de la ‘Moma' a càrrec del Grup de Danses d'Ontinyent que s'escenificarà el dia de la processó de Corpus Christi i la Puríssima. Es tracta d'una dansa ritual en la qual la Moma que va tota vestida de blanc i representa la virtut, manté una lluita incruenta contra els 'Momos' que són set i representen els pecats capitals, on el final de la dansa significa el triomf del bé contra el mal. El grup de dolçaines i tabalet El Regall d'Ontinyent serà l'encarregat d'interpretar la música d'esta tradicional dansa.Entre els actes previstos destaquen: la vespra del Corpus al migdia, (12:00h.) el Toc de l´Àngelus i Vol General de campanes al campanar de la Vila (església de l´Assumpció de Santa Maria). i ja per la vesprada el (19:00h.) el Desfile dels Gegants i Cabets per tot seguit, (19:20h.) fer el repic del capvespre de la vespra del Corpus. Seguidament, tres vols de crida a Missa (19:30, 19:45 i 20h.) que tindra lloc a a l´església de l´Assumpció, efectuantse en el transcurs de la mateixa els tocs del sermó, Elevació i vol final. Seguira de la Vigília del Corpus en la que participen les associacions de l´Adoració Nocturna.Ja el Dumenge 14 de Juny es celebrara la Festa del Corpus, destacant per la vesprada, a les 17:00h. Repic del Corpus (concert ceremonial de campanes de mitja hora de durada). per tot seguit, fer els vols de campanes del dia del Corpus de crida a Missa (17:30, 17:45 i 18h.) en la que s'iniciara la Solemne Missa Major del Corpus. Les campanes acompanyaran els moments més solemnes de la Missa com ara els tocs del sermó, Elevació i al final sonarà el gran volteig del dia del Corpus per a donar pas a la processó.
L´ordre dels balls processonals serà el següent:- Cabets, acompanyats pel grup de dolçaines i tabalet El Regall.
- Gegants, en el grup de música antiga Menestrils.- Arquets junts els musics de El Regall.- Veta ab El Regall.- Cavallets, acompanyats pel Grup de percussió i dolçaines La Colla.- Moma, amb el grup El Regall.Seguidament el Grup de Danses d´Ontinyent realitzarà la tradicional Enramada del Corpus en fresques plantes aromàtiques recollides al nostre terme. La Creu processonal donarà pas als xiquets i xiquetes que enguany han combregat per primera volta i a aquelles persones que desitgen acompanyar el Santíssim.

viernes, 5 de junio de 2009

La fiesta ECOCOLES

Hoy es el Dia Mundial del Medio Ambiente, y el Ayuntamiento de Ontinyent se ha querido unir a la celebración con la organización de una gran fiesta que se celebrará en el Parc Mestre Ferrero dirigida a los llamados Ecocoles, es decir, los centros escolares de la ciudad que desarrollan a lo largo del curso el programa medioambiental Agenda 21 escolar.
La fiesta ECOCOLES se iniciará a las 18,00 horas de esta tarde en el parque Mestre Ferrero, hasta donde acudirán alumnos, padres y profesores de los colegios Bonavista, Lluis Vives, Rafael Juan Vidal y Martínez Valls, “centros todos ellos que están desarrollando una serie de actividades que buscan mejorar el comportamiento y la gestión ambiental del colegio, a la vez que van modificando algunso hábitos y comportamientos para que sean más respetuosos con el medio ambiente”, ha explicado Filiberto Tortosa, concejal de Medio Ambiente del Ayuntamiento de Ontinyent.
La fiesta de los Ecocoles que tendrá lugar esta tarde es una fiesta lúdica con talleres, una kermesse medioambiental y un teatro de marionetas. “Es una fiesta abierta a toda la población que tiene por objetivo reunirnos y divertirnos todos aprendiendo a reciclar, a ahorrar agua y a evitar el cambio climático, entre otras cosas”, indica el edil.
Filiberto Tortosa ha querido agradecer a los padres, profesores y alumnos “el trabajo realizado en este proyecto, que han acogido con entusiasmo y que ha conseguido que Ontinyent sea un referente a nivel nacional en el trabajo por crear escuelas más sostenibles”.

jueves, 4 de junio de 2009

Consell Econòmic i Social

Los miembros del Consell Econòmic i Social acordaron ayer, la necesidad de trabajar por traer a Ontinyent los servicios que son necesarios para la economía local: la Agencia Estatal de la Administración Tributaria, Tesorería General de la Seguridad Social, oficina de RENFE y mejora del tramos Alcoi-Xàtiva y la Oficina de la Dirección General de Tráfico, entre otros.
Por esta razón, representantes políticos del PP, PSOE y Bloc, empresarios y sindicatos acordaron de forma unánime realizar un trabajo conjunto para poder obtener, desde las administraciones correspondientes, estos servicios y los que se puedan plantear en un futuro.

Champions Comarcal de Futbol Sala


Ayer por la tarde se presentó en rueda de prensa la Champions Comarcal de Futbol Sala, un acontecimiento deportivo que enfrenta desde hace seis ediciones a los equipos de la liga local de municipios de La Vall d’Albaida.
La presentación de este evento deportivo fue realizada por Jorge Sanz, concejal de Deportes del Ayuntamiento de Ontinyent, el concejal de Deportes de L’Olleria, Vicent Oviedo, y el fundador de este campeonato, Pepe Toni García.
La fase final tendrá lugar en el pabellón del polideportivo municipal nuestra ciudad los días 26 y 27 de junio.
Jorge Sanz, concejal de Deportes, explica que “se trata de una competición a nivel comarcal que engloba a los mejores equipos de las ligas locales de futbol sala de Ontinyent, Aielo de Malferity, L’Olleria, Bocairent y, como novedad este año, Benissoda”.
La competición está estructurada en tres fases y todas las poblaciones albergan partidos de importancia.
La fase final, que será la que se dispute en Ontinyent, tendrá lugar los días 26 y 27 de junio y consiste en los cuartos de final, semifinales y final, en donde se decidirá el primer puesto de esta Champions.
Como novedades, en esta edición no participará Benigànim pero lo hará Benissoda, y además Ontinyent tendrá este año, gracias a la concejalía de Deportes, un equipo más representando a la ciudad en la Champions, por lo que pasará de 8 a 9 equipos.
La organización de este evento ha corrido a cargo del Ayuntamiento de Ontinyent, así como del resto de ayuntamientos que participan, y de la Mancomunidad de Municipios de La Vall d’Albaida.
“Se trata de una competición cuya continuidad peligraba y que desde la concejalía de Deportes de Ontinyent le hemos querido dar un rumbo nuevo que lo consolide como evento deportivo que beneficia a todos los practicantes del futbol sala, puesto que su temporada se alarga y además les da la oportunidad de jugar en cinco poblaciones diferentes”, señala Jorge Sanz.

miércoles, 3 de junio de 2009

Vespamania 2009

Ontinyent acogera el proximo sabado 6 de Junio a las 10 de la mañana un encuentro Vespa en el Pub Magic. Tras las oportunas inscripciones, y entrega de recuerdos, se procedara al almuerzo popular que concluira con una rodada por la calles de la ciudad. Se trata del primer encuentro del popular vehiculo en este siglo XXI, añorando lo logros del Vespa club Ontinyent del pasado siglo.

LA ASOCIACIÓN DE FIBROMIALGIA DISPONE DE UNA SALA

Los más de 65 asociados y usuarios de la Asociación de Fibromialgia de Ontinyent disponen de un nuevo espacio donde poder reunirse y prestar servicio gracias a la cesión realizada por el Ayuntamiento de Ontinyent.
La alcaldesa de la ciudad, Lina Insa, ha visitado esta mañana junto a María Amelia Martínez, concejala de Servicios Sociales, y Miguel Colorado, coordinador del área, el despacho habilitado a tal efecto en el Hogar del Jubilado de San Rafael, tras haber sido finalizadas las obras de adecuación.
Según ha explicado la alcaldesa, “la Asociación de Fibromialgia de Ontinyent carecía de un lugar propio donde poder reunirse y prestar atención a quien la demande, y el gobierno municipal del Partido Popular, siguiendo en la línea de dotar de espacio de reunión a las asociaciones que lo carezcan, ha habilitado una de las salas que estaban en desuso en el Hogar del Jubilado de San Rafael para ser cedida a la Asociación de Fibromialgia”.
La presidenta de la asociación, Rafaela Revert, se ha mostrado muy agradecida “por la cesión de este despacho ubicado en el Hogar del Jubilado de San Rafael, que nos permitirá dar un mejor servicio”.
La Asociación de Fibromialgia de Ontinyent estaba reuniéndose en un aula cedida por el IES Jaume I, “donde de momento seguiremos atendiendo a los ciudadanos los primeros lunes y miércoles de cada mes”.

martes, 2 de junio de 2009

Valoración del plan integral de empleo

Tras la puesta en marcha del Plan Integral de Empleo y después de nueve meses desde la iniciación del programa, el balance que se realiza desde la concejalía de Promoción Económica es “muy positivo”. José Luis Climent, concejal responsable de esta área municipal, informa que “dadas las circunstancias económicas actuales, podemos decir que las empresas ontinyentinas han respondido muy bien a este plan, y hasta el momento son 162 las ofertas de empleo que se han gestionado desde el departamento de Promoción Económica”. “En total son 310 las empresas que se han contactado desde la puesta en marcha del Plan Integral de Empleo. Fruto de este contacto han sido 168 las ofertas de trabajo gestionadas y 51 los contratos conseguidos, 20 de ellos de carácter indefinido y 12 de ellos temporales superiores a 6 meses. Además, se han conseguido 19 contratos temporales inferiores a 6 meses”, indica Climent.

lunes, 1 de junio de 2009

Farmacies de Guardia per a este mes de Juny

1
Fco. Martínez González
2
Jordá Bonastre
3
M. Bartual Martí
4
Rafael Jordà Requena
5
Farmacia Central
6
Maria Torró Martinez
7
Manuel Belda
8
El Salvador C.B.
9
Mª Carmen Ruiz Alvarez
10
Margarita Quilis
11
Mª José Segura
12
Mª Rosario Laporta
13
José Iborra
14
Martinez Gonzalez C.B.
15
Jordá Bonastre
16
M. Bartual Martí
17
Rafael Jordà Requena
18
Farmacia Central
19
Maria Torró Martinez
20
Manuel Belda
21
El Salvador C.B.
22
Mª Carmen Ruiz Alvarez
23
Margarita Quilis
24
Mª José Segura
25
Mª Rosario Laporta
26
José Iborra
27
Martinez Gonzalez C.B.
28
Jordá Bonastre
29
M. Bartual Martí
30
Rafael Jordà Requena