viernes, 19 de junio de 2009

III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida


L’IEVA per a l’any 2010 té previst celebrar el III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, amb la finalitat d’incentivar la comarca culturalment, esperonar els investigadors i donar a conèixer la tasca d’investigació i divulgació que es fa a la Vall o sobre la comarca. Les activitats al voltant del congrés s’inicien este dissabte 20 de juny de 2009 fins al 14 de març de 2010, al llarg d’este tems es realitzaran conferències, jornades d’investigadors, exposicions, rutes, presentacions de llibres, i finalment els actes centrals del Congrés que es realitzaran a l’Olleria, els dies 12, 13 i 14 de març de 2.010.
El primer acte del congrés tindrà lloc este dissabte 20 de juny, a les 19,30h a la Sala d’Actes de la Mancomunitat de Municipis, on realitzarà una Taula redona baix el titol 45 anys després de l’Escala 1964-2009: l’evolució del concepte Vall d’Albaida. On participaran: Filiberto Tortosa, Xavier Ferre, Pere Mayor, Vicent Moreno, Carmen Agulló i moderarà Ximo Urenya, vicepresident de la institució. En este acte es compta també amb la col·laboració de l’associació cultural d’Ontinyent La Nostra Terra.

Una vegada acabada la taula rodona es presentarà el III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida amb les intervencions dels patrons de l’IEVA: la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Caixa Ontinyent i l’Ajuntament d’Ontinyent i de l’Ajuntament de l’Olleria, que es la ciutat que recull el testimoni per a celebrar el III Congres d’Estudis, tancarà l’acte la Presidenta de l’IEVA, Maria Josep Garcia. Finalment es lliuraran a tots els ajuntaments de la comarca els llibres d’actes del II Congrés d’estudis. L’organització del III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, la està realitzant un comissió organitzadora, sent el seu secretari Joan Josep Albinyana. Durant esta setmana es va presentar el que serà el cartell del congrés realitzat per l’artista de l’Olleria Joan Enric Garcia Albinyana.