viernes, 16 de enero de 2009

Programa d'actes de les festes de Sant Antoni al barri de l'ermiteta

Dissabte 17 de gener
Al llarg del dia s´efectuarà l´homenatge floral a Sant Antoni Abat per part de la Comissió de Festes 2009.A les 19:00h. Celebració de la Missa en honor a Sant Antoni Abat a l´Ermiteta.* a les 18:30, 18:45 i 18:58h. S´efectuaran els vols de crida de la missa, durant la qual es faran els tocs del sermó, el toc de l´elevació i el toc final.
Diumenge 18 de generA les 11h., amb una traca i giravolta de campanes, començarà la Cercavil·la pel barri convocant els veïns i veïnes fins l´Ermiteta.A les 12h., serà pronunciat el Pregó de Festes a càrrec de Jesús Bordera Revert, i en presència de tots els llumeners es farà la Imposició d´Insignies de la Festa als festers del 2009.Després del Pregó, volteig de campanes.A les 14h., Dinar de Germanor del Dia del Llumener al restaurant El Cugol.
Divendres 23 de generA la posta del sol, Toc del Capvespre o Ave Maria i volteig de campanes.A les 20h., Dansà Infantil pels carrers Sant Pascua, Capellans i Sant Antoni.A les 23h., Assaig de la Dansà al carrer Sant Antoni.
Dissabte 24 de gener
De bon matí, es procedirà a la Plantada de les Fogueres.A les 10:30h., X Xocolatada per a tots els xiquets.A les 11.30h., Matinada infantil en el Barranquet.A les 13h., Toc de l´Àngelus i volteig que acabarà amb el dispar d´una traca.A les 16, 16:15 i 16:28h., tres tocs de crida.A les 16:30h., a les portes de l´Ermiteta, Benedicció dels Animals i repartiment de la tradicional garrofeta.Després s´inauguraran les diferents exposicions al voltant de la festa.A la posta del sol, Toc del capvespre o del Ave Maria.A les 19h., a l´Església, Benedicció del Pa de Sant Antoni i al campanar Vol a Glòria (breu) tot seguit, i sincronitzades amb una traca i mentre es toca el Vol d´Inici, s´encendran les Fogueres.A les 19:30h., eixirà de l´Ermiteta, La Retreta, presidida pel Fanal de Sant Antoni, acompanyat pel Grup de Dolçainers i tancant la comissió de Festes amb l´Agrupació Musical d´Ontinyent. A l´aplegar a l´Ermiteta es donarà pas al sopar del dansador i dolçainers.A les 22:30h., al carrer Sant Antoni, Gran Dansà.Després, ball al carrer amb l´actuació de 5ª Avenida Orquesta.Al descans, Correfoc, amb el patrocini de Caixa Ontinyent.
Diumenge 25 de generA l´eixida del sol, Toc d´Alba i volteig.A les 7:30h., Despertà, amb dolçaina i tabalet i molts trons.A les 8:30, 8:45 i 8:58h., tres vols de crida a Missa de les 9.A les 11:00h., Repic breu d´avís i tres tocs de crida a Missa Major.Després de Missa es repartirà el Pa de Sant Antoni.Acte seguit, amb el toc de l´Àngelus i volteig començarà la Cercavila amb els porcs acompanyats per la Banda de Música. Finalitzat este es dispararà una ruidosa traca i mascletà.A les 16:30h., eixirà del Barranquet la Tractorada amb xiquest vestits per a la festa, acompanyats per banda de música.A la posta del sol, toc de capvespre o Ave Maria.A les 19h., des de l´Ermiteta, començarà la Processó de Sant Antoni.Després es farà el tradicional Sorteig dels tres Porcs i tancarà les festes de Sant Antoni, l´espectacular i multicolor Castell de Focs d´Artifici.