lunes, 31 de agosto de 2009

La Petra tiene el sonido correcto


Els passats dies 26, 27 i 28 d’agost, es realitzà un viatge cap als països de Bèlgica i Holanda per gaudir i comprovar els últims treballs de creació de les dues noves campanes Petra i Santa Bàrbara per al campanar de l’Assumpció de Santa Maria d’Ontinyent.
A dit viatge assistiren: el plebà de Santa Maria en Juan Melchor Seguí Sarrió, la Camarera Major de la Puríssima 2009 Remei Seguí Sarrió, el gerent de l’empresa que realitza tots els treballs de restauració del campanar de la Vila Vicent Tomàs Calatayud, el representant i portaveu de la Colla de Campaners d’Ontinyent Ximo Silvestre Morant i el cap de la productora del documental que s’està realitzant de manera pública per oferir en vídeo tots els treballs Ruben Montava Boluda.
Fou un viatge totalment intens i de feina ja que es visità les instal·lacions de les dues empreses que aportaran bens materials per a tot el procés de restauració i ampliació del conjunt de campanes de Santa Maria gestionat i realitzat per l’empresa Electrorecamp S.L.
En primer lloc viatjarem fins a la localitat de Asten, en Holanda, per gaudir de les instal·lacions de la fonedora on se li ha donat vida a les campanes de Santa Barbera i Petra. Als moments de la nostra visita, comptarem amb la gran amabilitat del cap de ventes i sots president de l’empresa fonedora Royal-EIJSBOUTS qui ens mostraren com, de forma exhaustiva i precisa, se li donava la nota musical exacta a la campana Petra mitjançant una gran màquina tornejadora que ajustava el interior del bronze d’acord el so desitjat que en aquest cas serà el de la antiga campana Petra, tot fet per uns grans equips informàtics i tècnics especialitzats. Respecte a la campana de Santa Barbara, es podia admirar els resultats finals de neteja i consolidació del bronze amb una fina precisió per oferir uns meravellosos resultats que comptaren en tot moment amb el nostre vist i plau. L’Empresa fonedora Royal-EIJSBOUTS donà la seua mostra d’agraïment per haver confiat en donar vida a la nova campana major d’Ontinyent i Santa Barbera i mostra el seu interès per oferir unes grans campanes que viatjaran cap a Ontinyent, als tallers de l’empresa Electrorecamp S.L. aquesta setmana on se li instal·laran els nous jous de fusta per a que tot estiga apunt per al proper 26 de setembre.
Dintre del mateix viatge també visitarem les instal·lacions de l’empresa Clock-o-matic a la població de HOLSBEEK en Bèlgica. Aquesta empresa serà l’encarregada d’aportar els nous motors, ordinadors i repics instal·lats per Electrorecamp S.L. que controlaran les noves campanes excepte la Petra que continuarà sent exclusivament de volteig manual. Un representant de dita empresa ens acompanyà durant tot el dia com a traductor i organitzador de la visita a la fonedora.
Es te previst que tot el material, incloent les campanes, viatge cap a Ontinyent a finals d’aquesta setmana ja que, per al proper 26 de setembre es te previst una gran festa de inauguració de les noves campanes i la restauració de la campana de la Puríssima a la Plaça de l’Ajuntament de la nostra ciutat amb una gran celebració de la Paraula, a les 20 hores, combinat amb l’actuació del Grup de Música Antiga Menestrils, la Colla de Campaners tot incloent efectes audiovisuals, de llum, foc i color. A més de comptar amb la presència i col·laboració dels diferents estaments i corporació municipal, s’ha convocat a totes les colles campaneres existents a nivell nacional i alguna mes que altra internacional per a gaudir d’aquest gran event que s’està treballant mitjançant una comissió especifica a tal efecte on està col·laborant de forma desinteressada moltíssima gent per a que tot siga recordable en la nostra memòria com aquell 30 de novembre de 1941 en que s’estrenaren set campanes noves a Ontinyent o el 5 de desembre de 1881 que s’estrenà la antiga Petra i que ara serà reemplaçada per aquesta nova.