lunes, 30 de noviembre de 2009

apretada agenda dels gegants i cabets

Durant tota la setmana actual acudiran al local dels gegants i cabets distintes escoletes infantils i cursos d'infantil i primària d'Ontinyent, on se'ls explicarà tot allò que vulguen sobre les seues figures, podran veure-les de prop, provar-se els cabets, introduir-se dins del gegant, tocar les closques, etc.
El dissabte dia 5, de matí, com ja va sent tradicional en els últims anys, realitzarem una matinal de portes obertes al col·legi la Milagrossa d'Ontinyent, aprofitant el trasllat de les figures i de tot el material necessari des del nostre local. Qui acudisca podrà vore els gegants i cabets d'una manera diferent a com es veuen normalment al carrer, com es munten els gegants, com es visten, el planxat de la roba, com es pentinen, etc. etc.
El dilluns 7, se celebra a Ontinyent la vespra de la Puríssima. A partir de les 19 hores, els gegants i cabets, junt als grups el Regall i Menestrils, ballaran i recorreran en cercavila el barri de la Vila i tot el carrer Major, per després desfer el mateix camí.
El dimarts 8, participarem en la Processó cívico-religiosa de la Puríssima junt a la resta de balls processionals d'Ontinyent.
Com tots els anys, hem aprofitat les festes de la Puríssima per repartir un detallet entre tots els xiquets i xiquetes d'Ontinyent, des de escoletes infantils fins a sisé de primària. Enguany repartirem uns 4.500 adhesius amb el calendari de 2010 realitzat per Vicent Beneito, on queden reflectides totes les eixides que farem, tant en Corpus com en Puríssima. A més, es destaca un dibuix amb una data molt important i que en primícia us donem: el 31 d'octubre de 2010 celebrarem el cinqué Aplec de Gegants i Cabets d'Ontinyent. Hem començat ja a treballar, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Ontinyent, per fer una Trobada, almenys, igual de vistosa que en anys anteriors, perquè tota la ciutat disfrute dels gegants i cabets que venen de fóra i per fer disfrutar les colles invitades d'un recorregut ple de gom a gom.