sábado, 27 de octubre de 2007

corrector ortogràfic de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana

Eix a la llum el corrector ortogràfic de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) que permetrà a mils de valencians poder escriure correctament el valencià sense faltes d’ortografia.
Este corrector es presentarà en societat el pròxim dimarts 30 d’octubre a les 19 hores en el Centre Cultural la Beneficència. Serà l’adeu de Juan Lladró com a decà de la RACV i en l’acte es regalarà el programa informàtic a tots els assistents. i ha segut el fruit de cinc llarcs anys de dur treball en equip.
Este corrector funciona en el programa Open Office (molt paregut al Microsoft Office que coneixem) i et permet crear fulles de text, de càlcul, dibuixos, base de senyes i fulles matemàtiques. És molt senzill d’utilisar: una volta instalat, vas escrivint i en el moment en que comets una falta d’ortografia, apareix la paraula remarcada en roig i si apretes un botó el programa et sugerix la paraula correcta. Per eixemple si escrius ‘carabasa’ el sistema t’indica que la forma adequada és ‘carabassa’.
Estarà disponible en un disc compacte i també en internet a partir de la pròxima semana. Concretament en dos webs, llenguavalenciana.com i també racv.es .