lunes, 1 de octubre de 2007

Nuevo Director Artístico de la Societat Unió Artística Musical de Ontinyent


presentado a los medios de comunicación el nuevo Director Artístico de la Societat Unió Artística Musical de Ontinyent, D. Àngel Crespo García
Nascut a Picassent (València). Director de la Banda de la Societat Unió Protectora Musical de Vallada des de 1982 i director de l'Escola de Música “Constantino Torregrosa”. Des de 1992 és director de la Societat Musical d´Alzira, Banda, Orquestra i Escola d'Educands.
Ha dirigit diverses bandes i orquestres de la Comunitat Valenciana en qualitat d'invitat, com l'orquestra i banda simfònica Santa Cecília de Cullera, Banda Primitiva de Lliria, Banda Municipal d'Alacant, banda del CAM de Benifaió i l'Orquestra del Mediterrani. Es professor en l'Escola de Música de la S.A.M. de Picassent. Fou director de la Banda del Centre Artístic Musical de Moncada durant 6 anys. Director-fundador del Centre d´Estudis Musicals “Mestre Palau”. Ha participat en nombrosos certàmens de bandes obtenint importants premis. Destaquen els de la Diputació de València, Comunitat Valenciana, Cullera, Leganés, Campo de Criptana, Aranda del Duero, Elda, Rafelguaraf, Alginet, Múrcia, Altea, Internacional de València i Kerkrade (Holanda). Ha realitzat diverses transcripcions per a banda i arreglaments per a solistes i diversos grups. Ha publicat un estudi sobre els compositors autòctons de la seua població. Ha dirigit a importants solistes com Pedro Iturralde, Esperanza Rumbau, Angeles López Artigues, Astrid Crone, Javier Bonet, Salvador Navarro, James Thompson, Ab Koster, Budapest Festival Horn Quartet, Lito Fontana, Vince Dimartino, Spanish Luur Metalls, Steven Mead, Eric Aubier i Shoichiro Hokazono, entre altres. Ha estrenat diverses obres de compositors valencians i ha gravat 12 CDs per a diverses cases discogràfiques, l'últim d'ells per a la productora holandesa World Wind Music interpretant tota l'obra per a banda de A. Valero, obtenint un premi Euterpe per això. Treballa junt la productora AM Producciones com assessor musical, obtenint un altre Euterpe en 2006 pel treball “Música de tot un segle”.
L'any 2000 i 2002 participa en Certamen Internacional de València en la Secció d'Honor en la banda d'Alzira, obtenint dos primers premis i un altre primer premi a Altea en 2004. Hi ha encarregat la composició de dos obres per a estos certàmens a compositors com John Colomer i Andrés Valero. Estrena diverses obres en l'últim Congrés Internacional de Trompa Celebrat a València en 2004. Obté a Altea en 2006 el primer premi amb Menció d'Honor en la secció especial, interpretant per primera vegada a Europa la 4a simfonia de David Maslanka.