jueves, 4 de octubre de 2007

Text integre de les delcaracions sobre els 100 dies de gobern municipal

DECLARACIONS ALCALDESSA D’ONTINYENT

Per a nosaltres han estat 100 dies d’un treball intens, programat, coherent i conseqüent en les idees i amb el projecte de govern que majorment han volgut els ciutadans.
Estem realitzant un treball il·lusionant. Comptem amb un equip de gent que està demostrant l’esforç i, sobretot, l’empenyo en canviar la forma de governar que fins l’arribada del PP a l’alcaldia s’havia estat sofrint.
És important destacar que:
D’un govern esgotat, tripartit i desgastat s’ha pastat a tenir un govern de futur, unit i sobretot... amb un projecte de govern per a la capital de la Vall d’Albaida.
En breu temps s’ha pogut vore capacitat en la gestió, coherència i criteri… I que volem que esta ciutat avance, per a aconseguir-ho comptem amb tots.
Ens hem fixat REPTES molt importants, alguns d’ells estan projectant-se, (seran noticia quan vajen materialitzant-se les gestions...)
… però el més important és, pensem, la TASCA del govern local, que mira en positiu…
… i no va a deixar-se desorientar per crítiques sense fonament, com les que sobretot ha estat realitzant, quasi des del primer dia, el portaveu de l’oposició socialista, que com els fets demostren no va saber estar en el govern i tampoc ara sap ni complir la seua paraula.
Durant estes últimes setmanes s’han anat materialitzant visites al govern valencià a diverses conselleries.
Responen a l’apartat de gestió encaminada a fer realitat projectes que necessiten l’espenta i col·laboració de la Generalitat i Diputació de València.
Conselleria de Justícia: Ontinyent tindrà a partir de desembre el quart Jutjat. S’han realitzat gestions per a disposar de locals on ubicar les dependències, una imprevisió del tripartit que hem hagut de solventar.
Conselleria de Sanitat: S’han mantès reunions de treball per a perfilar el pla funcional del futur hospital comarcal d’Ontinyent.
Infraestructures:
Temes tractats:
Pont de Sant Vicent, actualització del projecte.
Desdoblament d ela ronda sur.
Possibles alternatives Torrefiel
BAVILA: no han comprat ni les cases que faltaven.
El projecte està igual que fa anys.
Territori i Habitatge: Vam exposar i planificar una solució al tema de les casetes.
IVVSA: Vam estar estudiant la possibilitat de fer promocions de vivenda social.
Comerç: Vam realitzar un repàs a les accions comercials per a vore en què podem col·laborar.
També hem realitzat visites en esports, per a establir línies de col·laboració i repassant el pla d’instal·lacions esportives.
Queden visites pendents, per a pròxims dies a:
turisme, cultura i governació.
La GESTIÓ pròpiament MUNICIPAL també ha estat intensa, incloent visites i encontres amb diferents sectors.
S’està treballant a un ritme accelerat, són moltes les coses a fer, per què en són moltes les pendents.
S’ha inaugurat el vivers d’empreses d’Ontinyent
S’han reiniciat i finalitzat les obres de remodelació del Mirador del carrer Joan Belda Pastor.
S’han iniciat les obres de la segona fase del camí de la Puríssima, així com les obres d’adequació en huit camins rurals.
S’han adjudicat les obres d’urbanització de l’avinguda del tèxtil.
Va a urbanitzar-se l’entorn del recinte firal i la sala polivalent, instal·lació cultural que va a molt bon ritme en la seua construcció i pròximament es vorà finalitzada.
S’han realitzat obres de restauració a dos ximeneies industrials.
Va a restaurar-se el pont de la Lloma Rasa i s’ha aprovat el conveni de la tercera fase de les obres de restauració del Palau de la Vila.
A més del manteniment dels parcs públics, s’han estat substituint arbres en mal estat i també s’ha remodelat la ronda de l’avinguda diputació.
S’ha aprovat el projecte de reparació dels vestidors dels camps de futbol de la Puríssima i s’ha aprovat la instal·lació d’un sistema de rec en els camps que substituirà al manual actual.
EGEVASA instal·larà un sistema de tele-gestió per controlar l’abastiment d’aigua potable; a més s’ha procedit a la renovació de la xarxa d’aigües potables en diversos punts de la ciutat.
S’estan duent a terme programes de garantia social, entre altres gestions encaminades a millorar el benestar social dels ciutadans.
En la tasca de difusió del nom i ciutat d’Ontinyent també hem contribuït especialment en events com:
S’han realitzat diverses recepcions oficials al saló de plens, des de la plantilla de l’Ontinyet CF, fins a la selecció espanyola de volei....
Hem inaugurat el monument al Mestre José Mª Ferrero.
Esta ciutat ha acollit gran nombre d’exposicions, a destacar la del camino del Cid o la d’Humans, últimament.
S’han retransmès les festes per Punt 2 i han comptat amb àmplia cobertura per Canal 9 i altres mitjans de la comunitat valenciana.
Les visites guiades a l’Església, el campanar de la Vila i la cripta van resultat un èxit en quan a numero de visitants.
L’exposició del Mclaren de Fernando Alonso va acollir a molts visitants.
Per Ontinyent ha passat la volta ciclista a Espanya i s’ha celebrat un sprint intermig puntuable.
Jovens europeus participants d’un programa europeu a Ontinyent
L’ATENCIÓ AL CIUTADÀ dir-los que és igualment intensa que la realitzada en projectes i obres.
El nostre comprimís d’escoltar a la gent ha de ser un contant. Hem detectat des del primer dia un gran interès dels ciutadans per fer-nos partícips de les seues inquietuds.. Dir-los a tots que seran atesos, que hi ha una gran demanda d’entrevistes.
Finalment comentar que passats 100 dies del govern la nostra és una valoració altament positiva, com també està sent el resultat..
… perquè estem treballant des de la seguretat i la fermesa per complir els compromisos adquirits en els ciutadans, als que els volem donar el millor, en projectes, seguretat i benestar social
FILIBERTO TORTOSA, PRIMER TINENT D’ALCALDE D’ONTINYENT
Com bé ha dit l’Alcaldessa tenim un compromís amb els ciutadans que anem a complir fent realitat projectes i imprimint ritme en la gestió municipal, que ha estat frenada i ralentida durant molts anys degut al desgovern tripartit.
Fent una valoració més política des del PP volem destacar la poca coherència,
la falta de gestió i, sobre tot, el gran DESPISTE que té el PSOE, fonamentalment el seu portaveu Jorge Rodríguez.
Un partit que no compleix la paraula donada no té cap credibilitat i no la té, no sols perquè ara no està complint, sinó perquè compta amb una trajectòria negativa.
Qui ha tingut l’oportunitat de demostrat que pot i sap gestionar… i no ho ha fet…
qui ha permès que Ontinyent perga el tren,
qui s’ha negat a dur inversions i serveis a esta ciutat…
…no pot anar ara de listillo en l’oposició donant classes de Nuevos tiempos, que de nuevos no tenen res i sí molt d’enganys.
Ens diu el Sr.Rodríguez que tenim complejo de retrovisor, perquè mirem… sempre al passat.
Des del PP volem dir vàries coses:
1.- Que és important mirar al passat perquè dels errors s’aprèn.
2.- Que per a avançar amb seguretat i convicció, reflexionant les coses i prenent decisions coherents…,
s’ha de mirar el passat.
3.- Que més val tindre complejo de retrovisor que de tubo d’escape, com pareix que l’ha tinguda sempre el PSOE i ara el seu portaveu, J.R,…
…que s’ha passat molts anys venent fum i més fum, fins que al final,
…tal vegada també els ciutadans han mirat pel retrovisor i s’han donat compte que en el fum del tubo d’escape no anem a cap lloc.
Ens diu tant el BLOC com el PSOE que estem tenint una gestió continuista.
Volem dir-los que altra vegada s’equivoquen.
Evidentment estem treballant sobre un pressupost que no és el nostre, és del tripartit, però de la gestió realitzada i del ritme de treball imprès pel PP en res és semblant a la lentitud i retardament que ha caracteritzat al tripartit en estos últims anys.
Nosaltres ens hem trobat un ajuntament sense planificació, paralitzat, sense terrenys per a res i sense projectes. Ni terrenys per al BAVILA, ni per al Poble Nou, ni per a l’Hospital, ni per als Jutjats, ni aprovat el projecte del Palau de la Vila, ni el projecte per a la ciutat del transport…
Hi ha dos coses a tenir en conter:
El PSOE no ha tingut la coherència necessària i no ha deixat passar ni un dia per a criticar la gestió del Partit Popular.
I un fet que no ha de passar desapercebut és que el PP, amb majoria absoluta, ha donat àrees de gestió al PSOE…
Vostès coneixen alguna gestió feta per algun regidor del PSOE en les seues àrees de gestió: en aigua, llum o cementeri? Nosaltres tampoc.