martes, 23 de septiembre de 2008

6è campionat de raspall de la Vallblanca

El proper cap de setmana 27 i 28 de setembre començarà “el 6è campionat de raspall de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida” i s'allargarà, seguint la modalitat de lliga, fins a finals de gener de 2009.
En esta sisena edició participen 68 equips, formats per uns 270 jugadors, provinents de 17 pobles, majorment de la Vall i la resta de pobles de comarques veïnes com el Comtat i la Costera.
Una novetat, respecte als últims campionats celebrats, es que enguany torna a haver la 1a categoria.
La pilota valenciana és l'esport de pilota autòcton del territori valencià, per tant el seu conreu es una eina per la qual la Mancomunitat, com a ens comarcal, ha treballat i seguirá fent-ho. Quan a la modalitat de pilota en estos campionats de la Mancomunitat, el raspall, cal dir que és també conegut per raspot o raspallot. El terreny de joc per a jugar pot ser el trinquet i el carrer, la diferència més notable respecte al joc a l'alt és que la pilota es juga sempre de bo, encara que rodole per terra, i com que la mà del jugador ha de raspar el paviment, per aquest motiu, el seu nom.
El president de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa Camós, ha manifestat que; “Any rere any es demostra a través de l’augment del número de pilotaris i de les poblacions participants, que el Campionat de Raspall de la Mancomunitat està cada vegada mes arrelat i des de la institució comarcal és seguirà donant suport a este tipus d’activitats que promocionen el joc de la pilota, que forma part de la nostra cultura i ens identifica com a valencians”.