martes, 2 de septiembre de 2008

Ja esta restaurada la campana de l'ermita de Morera

La colla de Campaners d'Ontinyent, ens informem que els treballs urgents de restauració de la campana de l’Ermita de Morera ja han finalitzat. Així mateix, des del passat divendres, 15 d’agost, la campana és trova exposada totalment restaurada a l’Església de l’Assumpció de Santa Maria on podrà admirar-se tots els resultats realitzats que han consistit en la neteja del bronze per injecció d’arena i polimentació, el canvi de jou, (contrapès) de ferro, per un de fusta totalment nou que no emeta vibracions a l’espadanya i la realització d’un nou batall. Els treballs, realitzats per l’empresa ELECTRORECAMP S.L, han ascendit a un total de 2800€ dels quals 1500 el sufragarà la regidoria de Patrimoni de l’EXCM Ajuntament d’Ontinyent i la resta la Parròquia de l’Assumpció de Santa Maria.

Cal afegir que, a més a més, la Regidoria d’obres, durà a terme en els pròxims dies els treballs de millora i sujecció de la campana a l’espadanya de l’Ermita. Dits treballs, consistiran en el reforçament de la mateixa i la instal·lació de noves garres que permeten una seguretat total per ser voltejada. La Colla de Campaners d’Ontinyent ha reduït les despeses dels treballs aportant ajudes com la realització del nou batall i la baixada manual del bronze per ser restaurat eliminant la utilització d’una grua i la mà d’obra corresponent, unes despeses valorades en més de 1000€ que han contribuït a la reducció del pressupost fins la quantitat citada anteriorment de 2800€.

La campana permaneixerà exposada a l’Església de l’Assumpció de Santa Maria fins el proper dissabte 13 de setembre quant serà traslladada a l’Ermita de Morera. L’associació de Veïns de Costa Ombria, encapçalada per la seua presidenta, Conxa Grau, han promogut una solemne Missa Major de benedicció que tindrà lloc el proper diumenge, 14 de setembre a les 9’00 hores en la mateixa Ermita de Morera oficiada pel Plebà de Santa Maria En Juan Melchor Seguí Sarrió en la qual és comptarà amb la participació de les diferents autoritats cíviques i del que és convida a tot el poble en general a gaudir d’una festa única que acompanyarà el matí amb un esmorzar popular i exposició de la campana als peus de l’Ermita. Des d’aquestes linies convidem a tota la ciutadania a través dels mitjans de comunicació per assistir a dits actes.

Els treballs finalitzaran amb la pujada de la campana a l’espadanya els dies posteriors a la missa i benedicció per tal de deixar-ho tot a punt per les pròximes festes que organitza L’associació de Veïns de Costa Ombria dedicades a la Mare de Dèu del Pilar. Cal agrair de tot cor a totes les entitats participants per un objectiu més complit en el patrimoni campaner de la ciutat ja que s’ha restaurat la campana més gran de totes les Ermites i oratoris del terme amb espadanya amb un pes de 80kg (sols el bronze). La Campana data de l’any 1915 i ha estat fosa per l’empresa vasca de Murua.