lunes, 20 de octubre de 2008

Els gegants i cabets d'Ontinyent ballaran en la Catedral del Mar


El proxim dissabte 25 d'octubre, els Gegants i Cabets d'Ontinyent acudiran junt els grups de música Menestrils i el Regall a Barcelona per a participar en la cinquena ballada de gegants històrics a la Basílica de Santa Maria del Mar junt als gegants d'Alaró (Illes balears), Perpinyà (França), el Gegants del Pi i els gegants anfitrions de Santa Maria del Mar

La Trobada comença ab la plantada dels gegants a les 18 hores. Després es realitzarà una cercavila pel barri de la Ribera de Barcelona per concloure en una ballada de les colles participants dins de la Basílica. Esta és la novetat principal d'este viatge: els cabets i els gegants d'Ontinyent tindran l'oportunitat de ballar dins de la Basílica gòtica del segle XIV, coneguda arreu d'Espanya gràcies a la novel·la d'Ildefonso Falcones 'la catedral del mar'.

Este viatge s'emmarca dins del programa de tornada de visites a aquelles poblacions que ens van visitar el passat 2006 per a participar en el 4rt. aplec de Gegants i Cabets d'Ontinyent. D'esta manera, enguany junt a aquest viatge a Barcelona, les figures ontinyentines s'han traslladat a Burlada (Navarra), Tortosa (Tarragona) i Benicàssim (Castelló).

Tot seguit començaran els preparatoris per a les festes de la Puríssima, on els Gegants i Cabets tenen un paper destacat. Junt a les dues eixies del 7 i 8 de desembre, n'hi haurà un matí de portes obertes i visites de col·legis i escoletes infantils d'Ontinyent a la seu de l'Associació per a explicar i mostrar de més a prop als més menuts com són les figures de tots els ontinyentins.