viernes, 31 de octubre de 2008

La colla de Canpaner convidada el Forum de Pastoral en Joves

La Colla de Campaners d’Ontinyent oferirà una dinàmica i formarà als joves en el proper Fòrum de Pastoral con Jovenes.
Ab gran fe, alegria, il·lusió i entusiasme, volem comunicar-los en aquesta nota que la Colla de Campaners d’Ontinyent viatjarà a Madrid el proper cap de setmana corresponent als dies 7, 8 i 9 de novembre per oferir una dinàmica en el Fòrum de Pastoral con Jovenes.
La nostra entitat, dintre dels molts projectes presentats, ha sigut escollida mitjançant un exhaustiu procés de selecció i d’acord el tema presentat, per oferir una dinàmica de formació sobre el patrimoni campaner que duem a terme a la Capital de la Vall d’Albaida i gran part de les Comarques Centrals Valencianes.
El Fòrum de Pastoral con Jovenes tracta sobre una convivència formativa de les respectives pastorals joves de tota espanya en vinculació al proper Encontre Mundial de la Joventut que tindrà lloc dintre de dos anys a Madrid i que serà clausurat per Sa Santedat en Benet XVI.
Així mateix, la Colla de Campaners d’Ontinyent oferirà a les sales del Palau de Congressos de Madrid i, durant 60 minuts cada sessió al llarg del dissabte 8 de novembre, tota una recopilació formativa dels diferents tipus de tocs, vols i repics existents a la nostra ciutat i que serviran d’exemple a tota la nació. En esta formació tan ben acollida i al mateix temps interessant per la organització de l’encontre , pretén seguir dos objectius clars; formar a tots els joves divulgant el patrimoni campaner fomentant la capacitat d’interpretar-lo, així com incentivar a la creació de noves colles campaneres a l’Estat Espanyol.

Com tots sabem, esta és una bona ocasió en que els joves puguen distingir els diferents tocs a mort, quant es festa, quant s’anuncia un perill, es preveu una tempesta, mor un albat, naix un nou chiquet, s’anuncia a l’oració, entre altres, fins completar els més de seixanta tocs, vols i repics que s’exposaran i que son exclusivament del patrimoni campaner d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida, un fet que ja no quedarà exclusivament per la gent major del poble si no que serà conegut pels joves de tota Espanya.
Presentarem aquesta dinàmica formativa amb audiovisuals i explicacions on és mostraran imatges de les respectives activitats que hem realitzat i continuem contribuint en els 14 anys d’existència de la Colla de Campaners d’Ontinyent que acabem de complir este cap de setmana.
Aquest fet serà realitzat integrament per la gent més jove de l’associació ja que el punt clau a destacar de la Colla de Campaners d’Ontinyent es que més de la meitat de socis son joves entre 14 i 25 anys convertint-la en l’entitat més nombrosa i en més arrel jove existent formada per 63 socis en l’actualitat.
Entre quatre i cinc socis viatjarem fins a Madrid el proper cap de setmana on la resta de gent també complirà formalment a Ontinyent ab l’inici de les festes en honor a la Puríssima que tindran lloc el mateix cap de setmana i que ens du a terme unes dates ab molta activitat.
Per a la Colla de Campaners d’Ontinyent i, després d’haver estat a Ceuta, mostrant el patrimoni campaner ab el peculiar toc de Matraques, estem molt contents d’estes exides que no fomenten sols el patrimoni campaner si no que és radica com a un model a seguir duent a terme el nom d’Ontinyent a tot arreu expressant el sentiment i paraula del mitjà de comunicació entre el cel i la terra, les campanes.
Com sempre estarà present el nostre lema reflectit al logotipus de la Colla:
In Cimbalis Jubilationis...
Alabeu al Senyor ab Címbals sonors, alabeu-lo ab Címbals ressonants.