lunes, 1 de diciembre de 2008

Memorial Alejandro Descals

Divendres la nit es va celebrar la primera edició del 'Memorial Alejandro Descals'; una vetlada que va tindre com a objectiu “agrair a l'homenatjat tot el que ha fet al llarg dels anys per la cultura i la tradició ontinyentina”, segons va explicar en el transcurs de l'acte el president de l'Associació cultural taurina Bou i Corda d' Ontinyent, Miguel Eulalia.
Van haver moments per al record i l'emotivitat, en la visualització de reportatges i documentals al voltant de la figura de l' homenatjat i la seua funció com a embolador i coneixedor de la festivitat ontinyentina; així com imatges que mostraven la festa taurina a altres municipis.
Els seus inicis al món taurí, quan encara era menut, de la mà de son pare; les embolades a la fàbrica de Tortosa i Delgado, o la seua última embolada van estar alguns dels continguts que els assistents van poder observar i recordar a un acte senzill, però ple de sentiments.
“Hem pensat en una acte senzill, com la millor manera de reflectir el que ell era: una persona amable, sincera i senzilla, que va estar pensant en bous fins els seus últims moments”, va explicar a l' acte el president de Bou i Corda.
“Així hem vollgut premiar la tasca amagada i desinteressada que la gent del nostre poble desenvolupa per a mantindre, conservar i engrandir les nostres tradicions”, va afegir Eulalia, qui va recordar que la festa del bou en corda, tal i com la coneguem hui en dia, és gràcies a la dedicació de persones com Alejandro Descals.
Així, la primera edició del Memorial Alejandro Descals va condecorar amb el premi millor bou de 2007 a 'Pastelero', de la ramaderia de Fernando Machancoses. Va ser José Vicente Machancoses qui va replegar esta menció, que va estar possible gràcies al patrocini de Autoescuela Ceta.