jueves, 15 de octubre de 2009

Descobrim la serra que envolten Ontinyent.

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, en la col·laboració dels municipis de la comarca, han organitzat, per segon any consecutiu, el programa: Senderisme a la Vall d’Albaida 2009. Esta iniciativa turística mediambiental té com a escenari les serres que envolten la comarca. L’objectiu principal del programa de senderisme es donar a conéixer els nombrosos recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que envolten la Vall. Mitjançant aquest projecte des de la Mancomunitat es vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.
Este cap de setmana descobrirem una ruta del paratge protegit de l’obrim del Benicadell el dissabte 17 a Otos i una senda històrica per Ontinyent.
Realitzarem l’Itinerari del Torrater. A les 9h de mati, des de l’ajuntament d’Ontinyent eixirem en direcció al cementeri. L’itinerari transcorre pel Cementeri d’Ontinyent, Pou de Neu ,Barranc de les Neus, Baranc de Bunyol, Barranc de Galindo, Barranc de la Penya Alta ,Camí del Torrater, Alt de les Olles , Miradors de la Cova , Cementeri municipal. La longitud total és de 11 km i el temps aproximat és de 3h 30’. Presenta una dificultat baixa, mereix la pena descobrir la senda dels Enginyers, una senda històrica on s’explicarà la formació de les serres, la història de la senda i els treballs associats, la producció nevatera de la serra i els trets més representatius de la vegetació, així com gaudir de magnifiques panoràmiques. El tècnic mediambiental que ens guiarà serà Santiago Sais.