lunes, 5 de octubre de 2009

LA COLLA DE CAMPANERS D’ONTINYENT ACTUARÀ A LA POBLACIÓ DEL CALLÚS

La Colla de Campaners d’Ontinyent, després de la recent benedicció de les noves campanes del campanar de l’Assumpció de Santa Maria d’Ontinyent i del gran èxit obtingut al XIV encontre de campaners ja du a terme una altra.
El proper cap de setmana, “pont”, el campanar mòbil i 12 membres de l’associació viatjaran a la població del Callús en la província de Barcelona per organitzar i dur a terme tota una sèrie d’actes entorn al patrimoni campaner tot i combinant el campanar de la població ab el campanar mòbil.
Les activitats, que es centraran bàsicament el dissabte 10 d’octubre per la vesprada i el diumenge 11 d’octubre pel matí a la Plaça de la Parròquia de Sant Sadurní en son ben completes. El dissabte per la vesprada, durant tota la vesprada, el campanar mòbil estarà exposat a tot el públic assistent per gaudir i compartir el patrimoni campaner de les nostres terres on podran tocar les campanes, aprendre com tocar-les, conèixer la història i funció de les mateixes, entre altres...
Ja el diumenge pel matí, a partir de les 10’30 hores hi haurà una activitat per als més menuts de la casa amb diversos tallers d’aprenentatge al mon de les campanes on els xiquets podran pintar dibuixos dels nostres balls processionals d’Ontinyent. També podran començar a gaudir de l’ofici i afició dels campaners on realitzaran i aprendran a fer tocs característics de les nostres terres.
L’acte central serà a les 12’45 del migdia on la Colla de Campaners d’Ontinyent oferirà un concert de campanes interpretant tocs de les comarques centrals valencianes. Tocs de poblacions com Aielo de Malferit, Montaverner, Bocairent, Banyeres de Mariola, Ontinyent i, algun mes que altre de les terres de catalunya com Solsona i el mateix Callús acompanyats pel campaner de la població Ton Sanmartí Riera.
El concert de campanes, narrat i interpretat per els membres de la Colla de Campaners d’Ontinyent tindrà una duració aproximada de 50 minuts i inclourà efectes musicals, pirotècnics i audiovisuals per transmetre de la forma mes didàctica el patrimoni campaner de les nostres terres.
Aprofitem aquesta nota per informar-los que les campanes del Campanar de la Vila d’Ontinyent romandran exposades (excepte la Petra antiga, que s’està adaptant per instal·lar-la al Palau dels Barons de Santa Bàrbara) durant tot el mes d’octubre, ja que no seran pujades a la torre fins que finalitzen les obres de remodelació, restauració i adequació del interior de la torre que van ser iniciades ara fa dos setmanes.
La inauguració del campanar i les campanes restaurades tindrà lloc el proper cap de setmana 21 i 22 de novembre. El 22 de novembre, dia dels Angelets i pregó de les festes a les 12’00 del migdia es te previst realitzar el primer vol general especial amb totes les campanes de la torre completant el nou conjunt la nova Petra i la nova Santa Bàrbara. Mes tard, després de la missa de les dotze tindrà lloc la primera visita guiada al campanar després de quasi dos anys d’absència per deteriorament dels accessos interiors a la torre.