miércoles, 3 de febrero de 2010

Els Reis president d'honor dels 150 anys de Festes



El passat diumenge, 31 de gener, es va celebrar l’assemblea general ordinària, que va estar precedida per dos assembles de caràcter extraordinari. En la primera d’estes assemblees extraordinàries es va aprovar el procediment per agilitzar la regulació dels socis actuals pel que fa a la llei de protecció de dades i es va presentar el document que, a partir d’ara, s’ha de facilitar a la Junta de Govern d’aquesta Societat adequant-lo a la normativa vigent.
En la segona assemblea extraordinària es van aprovar la gran majoria de modificacions que es presentaven per actualitzar l’Estatut, el Reglament de Règim Intern, el procés electoral, així com el nou Reglament del Museu Fester.
En la posterior assemblea ordinària es va aprovar, a proposta de la Presidència, prorrogar per un any més la seua permanència com a President d’aquesta Societat. Prèviament s’havia explicat que aquesta petició venia motivada per la intenció de deixar tancada, el màxim possible, tota la qüestió administrativa generada per la celebració dels actes del 150 aniversari. També es va fer lectura del balanç econòmic de 2010, així com del pressupost ordinari del 2010, tots dos van estar aprovats sense cap objecció. Pel que fa al pressupost extraordinari amb motiu de les celebracions del 150 aniversari, es va informar que encara estava en fase d’elaboració, pendent de confirmació de les ajudes sol·licitades a les diferents administracions: local, autonòmica i nacional. Es va insistir que en cap moment s’anava a hipotecar a aquesta Societat fent despeses extraordinàries, si de cas, aquelles activitats que no fora possible organitzar amb mitjans contractats es farien amb l’esforç i la imaginació de tots els festers i festeres.
Prèviament el Sr. President anunciava que des de la Casa Reial s’havia rebut l’escrit en el qual se’ns confirmava que Ses Majestats els Reis d’Espanya, D. Juan Carlos i Dª Sofia, havien acceptat la Presidència d’Honor del 150 aniversari, aquesta notícia va estar rebuda amb un fort aplaudiment per part dels assistents, pel suport que això comporta per a les festes de Moros i Cristians de la nostra ciutat.
Pel que fa a l’inici d’activitats del 150 aniversari, el proper divendres, 5 de febrer, a les 21 hores i al Saló d’actes, es farà la presentació del Butlletí extraordinari del Mig Any 2010 i del 150 aniversari. És aquest un butlletí especial on, a més de la programació de les activitats ordinàries del Mig Any, estan programades aquelles activitats relacionades amb la celebració del 150 aniversari.