martes, 23 de febrero de 2010

MATINAL MUSICAL A CÀRREC DE L'AGRUPACIÓ MUSICAL D'ONTINYENT

El diumenge, 21 de febrer, va tindre lloc el primer dels concerts del Cicle de Concerts del 150 aniversari. A les 11,30 hores, i a la sala multiusos, començava aquesta matinal musical amb la participació de l’Agrupació Musical d’Ontinyent. La primera part d’aquest concert va estar dirigida pel titular de l’Agrupació, D. Enrique Alborch Tarrasó. En aquesta primera part van estar interpretades les següents obres: “Mozárabes 1960”, marxa mora de José Mª Ferrero Pastor; “Otoño”,pasdoble de J.Morales Gisbert; “Ibenaam”, marxa mora de Josep Ferrero Forcada i acabava amb “Fantasia Morisco-Cristiana, Ontinyent 1609”, suite simfònica per a narrador i banda, de Josep Ferrero Forcada. La narració va estar a càrrec de Jesús Bordera.
La segona part era dirigida pel jove director i compositor ontinyentí, Saül Gómez i Soler, al qual se li retia homenatge. Totes les composicions que va dirigir eren obres seues. Començava aquesta segona part amb el pasdoble “La Tata”, la marxa cristiana “Borjos”, la marxa mora Abenserraig, la marxa mora “Signum” i finalitzava amb “Santiago capitán Abencerraje”, música incidental. Aquesta darrera composició va comptar amb la col•laboració de la soprano Estela Climent, la pianista Mila R. Molina i un violoncel, així com el cor “Ciutat de Burjassot”, l’Agrupació Coral “Claialba” de Montaverner i el “Nou Orfeó” d’Ontinyent.
Tots els assistents van gaudir d’una magnífica matinal de música festera. Concloïa l’acte amb la interpretació de la marxa mora “Chimo” i l’himne d’Ontinyent, cantat per tots els assistents.