sábado, 20 de febrero de 2010

XVII Premi de Literatura Eròtica

En la configuració del jurat i la publicació de les bases arranca la dissetena edició del Premi de Literatura Eròtica “la Vall d’Albaida”, una de les cites més singulars de les lletres valencianes. D’aquesta forma, la Mancomunitat de Municipis de la comarca “renova el seu compromís” amb l’únic guardó en el seu gènere impulsat per una administració pública a Espanya, segons el seu president, Filiberto Tortosa.
Els aspirants tenen fins el pròxim 14 de maig per enviar els textos que seran valorats pel jurat encapçalat per Tortosa i integrat pel professor Joan Carles Morales, el crític Josep Lluís Navarro i els escriptors Josep Piera i Carlés Cortés, guanyador en la passada edició. L’obra més destacada s’emportarà 4.600 euros en metàl·lic i serà publicada per Edicions Bromera dins la col·lecció “L’eclèctica”; a més, el seu autor s’afegirà a una llarga llista integrada per noms com els de Josep M. Morreres, Joaquim González o Joan Olivares.
Junt a l’aposta per la difusió de la literatura, “l’objectiu és promocionar la marca ‘la Vall d’Albaida’ més enllà dels nostres límits naturals mitjançant una iniciativa innovadora que ha sabut adaptar-se al pas del temps mantenint la vitalitat i el seu paper diferenciat dins del panorama cultural valencià” al parer de Tortosa. De fet, l’actual convocatòria anticipa la celebració de la majoria d’edat consolidant la renovació de la imatge gràfica del premi iniciada l’any passat quan es va aproximar a la xifra de 400 originals presentats.