viernes, 16 de mayo de 2008

Joan Olivares visita colegi public


L'escriptor Joan Olivares va assistir al CEIP Martínez Valls, on va parlar al voltant del seu llibre "El regne d'Albaríssia". Este llibre és un passeig per la Vall Blanca escrit per Toni Espi i Joan Olivares.
Els alumnes de 6é de primària complentaren la lectura del llibre ab una eixida per recòrrer els locs i paratges descrits al llibre. L'estima per la seua comarca, pels seus costums i tradicions són uns dels objectius d'estes activitats. L'alumnat aprofitaren la presència de Joan Olivares per fer-li preguntes de les seues aficcions i dedicacions, entre elles fer rellotges de sol i escriure.
Ademes, l'AMPA del CEIP Martínez Valls d'Ontinyent, ha organitzat un cicle de conferecnies dins del projecte EcoTertúlies. L a primera tracta sobre els aditius i conservants en l'alimentació. Per a la conservació dels aliments s'han utilitzat conservants naturals: sal, espècies... però ara la química esta substituint alguns d'estos productes. Vicent Ruiz, carnisser de Casa Vicent fou l'encarregat de fer-la, acompanyada d'un tast d'embotit elaborat ab espècies i conservants naturals.
La segona va comptar en l'assistència de Santi Sais, Tècnic Mediamabiental de l'Ajuntament d'Ontinyent, el qual va parlar sobre els residus i el seu tractament.