miércoles, 2 de julio de 2008

Difonen el patrimoni sonor d'Ontinyent per tota la comunitat

Este stiu que ara comença la colla de campaners d'Ontinyent, dura el nom de la ciutat i el so de les campanes aixina com tocs tradicionals per diferents localitats de la comunitat Valenciana, el "Tour 2009" com es podria definir l'aventura d'este estiu, es compno entre atres de propostes com estes:
19 de juliol. Barri de Orba d'Alfafar (València). Desfilada i actuació de la Colla de Campaners d'Ontinyent a l'entrada de Moros i Cristians d'esta població ab el campanar mòbil, el rogle i tots els accessoris corresponents. Obriran la desfilada en l’entrada interpretant tocs, vols i repics de les nostres terres ab acompanyament pirotècnic. Hora d'inici de la desfilada 23'00 hores.
2 d'agost. Concert piromusical de campanes a la població del Toro (Castelló). Concert combinat ab el campanar mòbil i el de la població interpretant tocs, vols i repics de les comarques centrals valencianes, especialment d’Ontinyent, en combinacions i participacions narrades, musicals i de foc. Hora del concert 23'00 hores. El concert finalitzarà ab un gran volteig de campanes acompanyat d’un castell de focs d’artifici.
3 d'agost. Desfilada i participació en la romeria de festes d'Estivella (València) ab el campanar mòbil obrint desfilada i acompanyant a tots els romeus fins l’Ermita de la Mare de Deu.
10 d'agost. Interpretació i realització de tots els tocs vols i repics litúrgics corresponents a la jornada principal de les festes patronals de Sagra (Alacant) per mediació i invitació dels Campaners de Sagra. Degut a que els campaners de Sagra son festers i organitzadors de les festes patronals, és realitzarà un intercanvi i serà la Colla de Campaners d’Ontinyent qui realitze durant tot el dia els diferents tocs,vols i repics de campanes tradicionals.
15 d'agost. Interpretació i realització de tots els tocs vols i repics litúrgics corresponents a la jornada principal de les festes patronals en honor a l'Assumpció de Bètera (València). A les 19’30 hores, la Colla de Campaners d’Ontinyent realitzarà un concert de campanes amb mostra de tocs, vols i repics de les terres valencianes, interpretant del repiquet d'Ontinyent que és realitza a la capital de la Vall d’Albaida a les festivitats de Pentecostes, Corpus Christi, l’Assumpció i la Puríssima.
25 d'agost. Participació, com ja va sent tradició, en la Representació del Tractat d'Almisra a la població del Camp de Mirra (Alacant). Este any com es celebra de forma especial degut al 800 aniversari del naixement de Jaume I, el Conqueridor, també actuarà el campanar mòbil obrint la desfilada del pregó anunciador a les 20’30, a continuació es realitzarà concert de campanes en mostra de tocs, vols i repics de les terres valencianes, interpretant del repiquet d'Ontinyent que és realitza a la capital de la Vall d’Albaida a les festivitats de Pentecostès, Corpus Christi, l’Assumpció i la Puríssima. Finalment les campanes acompanyaran la representació que tindrà lloc a les 21’30 hores.