lunes, 14 de julio de 2008

RESTAURACIÓ URGENT, LA CAMPANA JESUS I MARIA DE L'ERMITA DE MORERA


La Colla de Campaners d’Ontinyent va davallar de la seua espadanya la campana de Jesús i Maria de l’Ermita de Morera d’Ontinyent situada al parc natural de la Serra de l’Ombria. Els treballs, que tingueren lloc el passat divendres 4 de juliol, s’han realitzat de forma urgent a petició de la Regidoria de Patrimoni de l’EXCM Ajuntament d’Ontinyent qui per mediació de Conxa Grau, presidenta de l’Associació de veins de la Costa Ombria, comunicaren el malestar que presentava la campana axí com l’espandanya que ho feia totalment insegur al toc. "Despres de reunir-nos amb el plebà de l’Assumpció de Santa Maria en Juan Melchor Seguí Sarrío essents concients del problema, és va decidir la baixada urgent del bronze per realitzar una profunda restauració, tant a la campana com a l’espadanya." indiquen desde la colla de Campaners d'Ontiyent

La baixada de la campana, datada de 1915, es va realitzar a la manera tradicional per disminuir despeses en matèria de grua. Així mateix, un equip tècnic de la Colla de Campaners d’Ontinyent és va desplaçar per retirar aquesta peça que gira entorn als 80Kg i que fa de la campana més gran de les Ermites d’Ontinyent. Per un conveni establert entre la Colla de Campaners d’Ontinyent i l’empresa Electrorecamp S.L és realitzaran tots els treballs de restauració formats per la neteja del bronze, la substitució del jou de ferro per un de fusta i el canvi de ferratges, així com la creació d’un nou batall que reemplaçarà a l’actual de canya buida i sense ansa batallera.
Ademes l’espadanya sofrirà una notable millora en matèria d’obra que consistirà en el reforçament de l’estructura, reparació dels notables clevills, aixi com la substitució de les garres de sujecció de la campana en l’espadanya. És te previst que els treballs duren al voltant de dos mesos essent finalitzats per a les festes en honor a la Mare de Deu del Pilar que és celebren al mes d’octubre a l’Ermita, no obstant, és te previst una missa major de benedicció de la campana cap a finals del mes de setembre on es comptarà amb la participació de l’associació de veïns de Costa Ombria així com de la Corporació Municipal de l’EXCM Ajuntament d’Ontinyent. La Campana anirà sufragada per la Parròquia de l’Assumpció de Santa Maria, la regidoria de patrimoni de l’EXCM Ajuntament d’Ontinyent i la Colla de Campaners d’Ontinyent qui faran possible la realització dels treballs de caràcter urgent i no previstos dintre del plà d’actuació de l’associació per este any.