martes, 15 de julio de 2008

JOSE UREÑA EIRAS FARA LA MUSICA DLE PREGO

Seguint la dinàmica encetada els darrers anys, des de la Societat de Festers es va proposar al jove músic ontinyentí José Ureña Eiras que es fera càrrec de la composició musical específica per a l’acte del Pregó de festes i del reconeixement als càrrecs del 2008.
El treball que està preparant el jove compositor té com elements tangencials els diferents apartats de l’acte del pregó i la temàtica de la composició tindrà com a fil conductor la celebració del 800 aniversari del naixement del Rei En Jaume I.
José Ureña Eiras naix en Ontinyent l’any 1984. Inicia els seus estudis de trompeta en el conservatori “José Melchor Gomis” d’Ontinyent on cursa el grau elemental. Continua els seus estudis musicals al conservatori professional “Mestre Vert” de Carcaixent, on cursa el grau mitjà, baix la tutela del professor de trompeta Salvador Albert, destacant entre altres, el magisteri dels professors Oscar Creus, Enrique Hernandis, i Francisco Javier Costa (Harmonia, anàlisi i fonaments de la composició)
Ha realitzat cursos de trompeta amb els professors Benjamín Moreno i Eric Aubier, amb els qui va obtindre durant dos anys consecutius la qualificació de “Excel·lent” a les avaluacions finals. Estudia composició amb el Mestre Enrique Hernandis.
És Graduat en Educació Secundaria (E.S.O.) i titulat en Batxillerat en la modalitat de Humanitats i Ciències Socials.
Ha realitzat els següents cursos:
Curs de perfeccionament musical “Punta Umbría” (Huelva) anys 2002 i 2003. Especialitat trompeta amb els professors Benjamín Moreno i Eric Aubier.
Curs internacional de música de Benidorm, anys 2004, 2005, 2006 i 2007, especialitat Harmonia i Fonaments de la Composició amb el compositor Salvador Chuliá.
Curs de música de Montroi, any 2004 especialitat composició, amb el compositor Salvador Chuliá.
Curs de Direcció Musical del Conservatori Municipal de Música “José Iturbi” de València, anys 2005 i 2006 amb el Mestre Enrique García Asensio.
Curs d’estiu “Ciudad de Toledo”, any 2007 especialitat direcció musical amb el Mestre Enrique García Asensio.
Ha pertangut a les següents formacions musicals:
Des de 1997 es component de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.
Des de 2000 a 2002 es director del Grup de Percussió “Broken Drums”, de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.
Des de 2002 es component del “Nou Orfeó” d’Ontinyent.
Col·labora amb diverses associacions i col·lectius musicals, destacant distints cors com el Cor “Sotto Vocce” de la Canyada.
Des de juliol de 2004 es Director Titular de la Banda de Música de la Societat Musical Agrupació Escola - Musical “la Nova” de l’Olleria.
Des de setembre de 2004 és professor de llenguatge musical i trompeta, a l’escola de música José Mª Ferrero Pastor de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.
Des d’octubre de 2004 fins maig de 2006 és professor de música en activitats extra escolars en el col·legi de Pares Franciscans La Concepció, d’Ontinyent.
Des de setembre de 2004 fins a juny de 2006 és professor de Solfeig, Teoria musical i director del cor i la rondalla del C.E.A.M. d’Ontinyent.
Des de novembre de 2004 és director titular de l’Agrupació Coral d’Ontinyent.
Des de setembre de 2005 fins a juny de 2007 és professor de trompeta a l’escola de música de la Societat Musical “Vila de Bocairent”.
Des de febrer de 2006 és director titular del cor “Arpa d’Or” d’Alcàntera de Xúquer.
Les seues composicions son:
2000: “Tots units cantem” (obra d’estil pop)
2001: “Això sobra” (per a quintet de percussió)
2002: “Duo per a flauta i trompeta”
2003: “A Belén a Belén” (nadalenca per a cor mixt a 4 veus)
2004: “Quartet en Do m.” (per a quartet de corda)
“Fanfàrria per a una boda especial” (per a 2 trompetes y orgue)
2005: “Dulces lamentos” (per a trompeta i piano)
“Moments de guerra i pau” (per a quintet de metall)
“Al xiquet” (marxa mora per a banda)
2006: “Sentimientos de soledad” (per a flauta i piano), obra d’encàrrec per al concert de clausura del Curs de Música de Benidorm.
“Padre Nuestro” (per a cor mixt a 4 veus)
“Moment fúnebre” (per a quintet de metall)
2007: “La victoria conseguida” (per a quartet de trompetes)
“Cant trist” (per a cor mixt a 4 veus)
“Júlia” (pas doble per a banda)
Actualment compagina les seues activitats docents i de direcció de Banda i Cor amb els seus estudis musicals superiors en el “Real Conservatori Superior de Música de Madrid”, on estudia Direcció de cor i d’Orquestra amb els professors Adrián Cobo i Mercedes Padilla, entre altres.