jueves, 17 de julio de 2008

l’Escola Oficial d’Idiomes ja es una realitat


L’escola Oficial d’Idiomes comença a la capital de la Vall d’Albaida sent aulàri i depenent de l’Escola d’Alzira. Les classes, com ha explicat l’alcaldessa, s’impartiran a l’Institut Pou Clar d’Ontinyent i la pre-inscripció dels alumnes d’Ontinyent i comarca s’iniciarà este proper 21 de juliol, finalitzant el dia 31 d’este mateix mes.
Ontinyent aconsegueix en este primer any iniciar cinc unitats de nivell bàsic en els següents idiomes: dos d’Anglès, una d’Alemà, una aula de Francés i altra de Castellà per a estrangers.
Pel que fa al nivell Intermedi cal destacar que també s’ha dotat a Ontinyentde dos unitats, en l’idioma d’anglès, especialitat que com s’ha explicat anteriorment podem trobar dos nivells, el bàsic i l’intermedi. En definitiva, ens han concedit d’inici un total de set unitats de l’Escola Oficial d’Idiomes, que en funció de la demanda existent podrà anar augmentant.
L’alcaldessa ha destacat que les classes de l’Escola Oficial d’idiomes s’impartiran durant dos dies a la setmana, els dimarts i dijous.
Pel que fa al nivell bàsic i en els idiomes d’Alemà, Castellà i Francés, l’horari establert inicialment és de 7 de la vesprada a 9 de la nit. Pel que fa a l’anglès, que compta amb dos grups, tindrà el següent horari: de 5 a 7 de la vesprada i de 7 a 9 de la nit.
Igualment l’alcaldessa d’Ontinyent ha comunitat que els grups d’estudiants que es matriculen a l’Escola Oficial d’Idiomes tindran un màxim de 35 persones, i que en cas de superar-se esta xifra es realitzarà un sorteig de pre-inscripcions presentades fixat del 10 al 15 de setembre, per així procedir a la matricula la tercera setmana de setembre.
Cal recordar que la proposta de creació d’una escola oficial d’idiomes a Ontinyent ve de llarg, ja que es tracta d’una demanda històrica que es va realitzar inclòs estant el PSOE a la Generalitat, ja fa anys.
Una demanda, afirmen des del PP, per la qual es va treballar en l’anterior etapa del govern del Partit Popular a Ontinyent, on es van realitzar gestions amb la Direcció General de Centres Docents, però que es va vore truncada amb el canvi de govern, que va passar a mans del tripartit i va frenar gran quantitat de projectes i serveis per a la capital de la Vall d’Albaida, un d’ells este de l’Escola Oficial d’Idiomes”.
L’alcaldessa d’Ontinyent ha valorat “molt positivament que finalment amb el nou govern del PP a l’Ajuntament d’Ontinyent s’haja aconseguit i fet realitat el desig d’un servici que és important per als joves i per als no tant joves i molt demandat pel teixit socio-econòmic de la ciutat, un servici que sempre ha comtat amb el suport del Partit Popular d’Ontinyent i que ara estem orgullosos de poder oferir a la ciutadania, complint amb el nostre compromís de programa de govern per una ciutat més moderna, més competitiva i amb més i millor oferta educativa”.