martes, 22 de julio de 2008

Presenten el programa Revista d eMoros y Cristians

El programa revista ja està al carrer. Rafel Sanchis i Ferri, director del Museu Fester i veterà membre de la comparsa de llauradors, ha estat l’encarregat de fer la presentació al Saló principal de la Societat de Festers.
Amb el Saló ple de públic, i amb la presència dels Capitans, Ambaixadors, Bandereres i Primers trons , va tindre lloc la presentació del programa de Festes de 2008. La taula estava presidida per la Senyora alcaldessa, Mª Lina Insa Rico, el Sr. President de la Societat de Festers, Rafael Ferrero Terol , els vicepresidents Toni Morales Ferrero i Alfred Bernabeu Sanchis i el vocal Rafael Torró Martínez. Dirigia l’acte la vocal Isabel Penadés Romero
El Sr. Sanchis i Ferri va dividir la seua intervenció en dues parts. En la primera va presentar la col·lecció de carpetes que des del Museu Fester s’ha encetat, la primera de les quals és la de la comparsa del Llauradors. Amb aquesta iniciativa s’enceta la sèrie d’activitats encaminades a preparar el 150 aniversari de la Festa. Tot seguit va fer una interessant glossa del programa de Festes de 2008 , incidint breument en cada un dels seus apartats: La memòria de la Festa, l’art en la Festa , apunts sobre la nostra Festa i els treballs sobre Història i Literatura.
En acabar, el Sr. Ferrero Terol, president de la Societat de Festers, va fer entrega del primer exemplar del programa a la ciutat d’Ontinyent, en la figura de la Sra. Alcaldessa. Posteriorment es va repartir un exemplar a cadascun dels càrrecs, a les autoritats i als presidents de les diferents associacions festeres i culturals de la ciutat.
En la darrera part de l’acte el Sr. President de la Societat de Festers, entre altres coses, va agrair el treball de totes les persones que havien fet possible la realitat del programa.
La Sra. Alcaldessa tancà l’acte, felicitant la Societat pel treball que està portant endavant i especialment per aquesta publicació.