martes, 24 de marzo de 2009

Els Gegants i Cabets visiten Barcelona

El cap de setmana del 21 i 22 de març, els Gegants i Cabets, junt al Regall i els Menestrils, van acudir aBarcelona per a participar en la 15ena. Trobada de Gegants de Sant Josep Oriol, organitzada per l’Associació d’amics dels Gegants del Pi.
Hi van participar 19 colles geganteres, a més del Lleó i la Mulassa de Barcelona, components del Bestiari de la ciutat. L’única colla de fora de Catalunya invitada ha estat la de la nostra ciutat d’Ontinyent.
L’acte va començar en el muntatge de les figures a la Plaça Nova, enfront de la Catedral i la cercavila va discòrrer pel barri gòtic, passant per llocs tan emblemàtics i coneguts com la Rambla, plaça de Sant Jaume (on es troben el Palau de la Generalitat i l’Ajuntament), el Liceu i la Catedral. La cercavila va concloure a la plaça del Pi on es va realitzar un ball final de totes les colles participants. Esta eixida s’emmarca dins de la tornada de visites a aquelles ciutats que vingueren per a participar en l’Aplec d’Ontinyent de 2006. Enguany n’hi ha programada també l’eixida a Solsona i a Beniarrés.