martes, 3 de marzo de 2009

Premi “Fer comarca” per a la Nostra Terra

Al final del sopar que cada any celebra l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida es lliurarà el premi “Fer comarca” a l’Associació cultural d’Ontinyent La Nostra Terra, per la seua dedicació a la cultura de la comarca durant vint anys ininterromputs. Una escultura de l’artista d’Albaida Pep Sanjuan serà el motiu que es lliurarà als representants de la Nostra Terra.
El sopar d’enguany que organitza l’IEVA en la col·laboració de l’associació gastronòmica “Foc i Cassola” està dedicat a la cuina dels moriscs. Els convidats al sopar, el qual és obert a totes les persones que s’hi vulguen adherir, gaudiran dels tradicionals Minjos ab aladroc, Formigons, Mandoguilles de carn, Llonganissa morisca, Sopa de ceba i Corder ab prunes. De postres es serviran pomes al forn i Almonjàvenes.
Abans de sopar i al final, sonarà la música morisca del grup de Bocairent “Cardaors”, els quals interpretaran cançons i músiques d’arrel morisca.
Al final del sopar es farà també la presentació del “Llibre d’Actes” del Segon Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, que es va celebrar a finals de l’any 2004 a la ciutat d’Ontinyent, al temps que s’anunciarà la celebrarció del Tercer congrés pròximament