sábado, 8 de diciembre de 2007

Els gegants i cabets ja estant apunt per a la festa




Al voltant d’un miler de persones, entre grans i menuts, calcula l’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent, que van acudir el dijous 6 de desembre a la jornada de portes obertes que l’Associació ve organitzant des de fa alguns anys en el col·legi de la Milagrossa aprofitant el trasllat de les figures des del local de l’Associació fins a este col·legi i on romanen per a les eixides de Corpus i Puríssima.
Cada any que passa va consolidant-se més este esdeveniment entre el poble d’Ontinyent i que se suma a les ja tradicionals eixides de la vespra i de la festa de la Puríssima.
És una manera diferent de disfrutar de la festa dels Gegants i Cabets, perquè en esta matinal es pot vore com es planxa la roba dels Gegants, com es visten i es pentinen; es pot provar un cabet o bé amagar-se davall les faldes del Gegant. A més, també poden aprofitar per vore de bén a prop com són també els Cavallets que també ixen en la festa.
Però esta jornada no és tan sols per a què disfruten els més menuts. Els pares també han tingut l’oportunitat de ficar-se algun cabet o de provar que se sent alçant 50 quilos de gegant.
Enguany, a més, s’ha col·laborat amb AFO (Associació Fotogràfica d’Ontinyent) en l’elaboració d’un gran cartell amb la fotografia dels Cabets i amb la cara del cabet de dues cares foradada. Així, el xiquet o xiqueta posava la cara en aquest forat i els membres d’AFO feien una fotografia al panell on ixia també el menut, fotografia que després se li regalava, finalment van ser alvoltant de dos centenars les fotografies realitzades.
Recordem finalment que ahir divendres, els Gegants i Cabets ixiren a partir de les 19,30 hores pel tradicional recorregut del carrer Major i hui dissabte a partir de les 17,30 hores formant part de la processó cívico-religiosa de la Puríssima.