martes, 11 de marzo de 2008

Els Juniors ja tenen plantada la falla


El passat dissabte dia 8 de març, els Juniors van plantar la falla en el pati de la parròquia. Enguany, la temàtica triada fa relació al 35 aniversari dels campaments que també es celebra al mateix temps que el de falles. Podem veure un cos central del monument ab tres arbres grans i dos chiquets que estan caminant per la muntanya en direcció al campament. En les escenes de baix, trobem les seues tendes, una recreació de una nit de por, una referència a una de les jornades tema típiques del campament com són les olimpíades i un homenatge les nostres cuineres, dones que de forma voluntària, passen una o més setmanes lluny de les seues famílies, per cuidar dels xiquets i educadors com si foren les nostres mares. La falla ha estat construïda un any més per l'artista faller José Sanchis Izquierdo. A més a més, podem trobar a escala una construcció típica de la plaça d'units (a partir d'una fotografia de Zagra 1983), feta per alguns educadors.
També el dissabte una vegada acabada l'arreplegà, els fallers i falleres junt als fallers majors, van pujar a l'escenari per fer la crida.
El diumenge dia 10 de març, de vesprada, va tindre lloc una de les activitats més esperades pels xiquets, com és el rally. Enguany la temàtica escollida, va ser la volta al món en 80 dies i els seus personatges principals Willy Fog i el seu criat Rigodon fan fer l'entrada al pati damunt d'un cotxe d'època. Ab esta activitat, també es va fer un homenatge al 35 aniversari dels campaments, ja que des de fa molts anys la cançó ab que els juniors es desperten als campaments, és el tema principal de la sèrie d'animació infantil, interpretada pel grup Mocedades. Al llarg de més d'un hora, tots els equips van viatjar per tots els continents, passant una prova darrere d'altra, en l'objectiu de ser els primers en ajudar als personatges principals a donar la volta al món en el temps marcat. Així en la categoria A, els equips que van passar a la prova final van ser Idatsa i Osaje de Goys i Argos i Hércules d'Eslabó. Ja en la prova final, damunt de l'escenari, van ser els primers els guanyadors de la mateixa. En la categoria B, els equips Terratrèmol i Panteras de Mascletà i Mapaches i Escorpions també del mateix grup, són els que van accedir a la prova final. Altra vegada els primers, van ser els guanyadors de la mateixa. També es van repartir premis al millor vestuari i estos van correspondre als equips Artemisa en la categoria A i a Pumukis i Brigada per la categoria B. Eixe dia pel matí, la kermesse va congregar a molta gent al pati.