jueves, 20 de marzo de 2008

Sant Josep conclou les falles


Tots els ninots que donaven vida al campament en la falla del 35 aniversari, que van aparéixer en forma de monument faller fa ja 10 dies en el pati de Sant Josep, van ser finalment past de les flames, tal com mana la tradició. Només va ser salvada la figura d'una xiqueta que representava als milers de chiquets juniors que han passat pels juniors va resultar elegida com “Ninot Indultat 2008”, per votació majoritària dels Juniors. Prèviament, es va celebrar el ja tradicional espectacle de la “Nit del Foc” que va incloure diferents actuacions: diverses actuacions interpretades per xiquets del Centre i com ve sent habitual, el Centre de Dansa Òpera va col·laborar una vegada més amb els Juniors amb una variat repertori de balls, que van des de la dansa contemporània fins al funky. A més, en el mateix acte, es van entregar els premis de la Kermesse als barracons més jugats, més originals i més nets i també es va realitzar un sorteig d'un caixó sorpresa. El esmentat acte va comptar amb la presència de l'Excm. Alcaldessa d'Ontinyent, Na MªLina Insa Rico i el regidor de joventut Jorge Sanz, qui després del mencionat espectacle, va entregar al costat del rector de Sant Josep, D. José M Payá, el “Ninot Indultat” als emocionats fallers majors de 2008 Carolina i Nando. Després d'aquest emotiu acte, va tindre lloc un espectacular castell de focs artificials, previ a la traca final que va encendre la falla, que al costat de la “mascletà” del migdia i la intensa “despertà” del matí (on es van disparar al voltant de 15000 “masclets”), van omplir de soroll, color i olor de pólvora quasi tots els carrers del nostre barri.
A la vesprada es va realitzar la processó en què els pares dels fallers i alguns festers de Sant Josep elegits prèviament, van passejar la imatge del nostre patró pels carrers del barri. El matí del dia de Sant Josep, es va iniciar ab la ja mencionada despertà i en una Missa de campanya en el pati de la Parròquia, centre neuràlgic de totes les activitats que realitzen els Juniors. Després d'esta, es va iniciar l'última entrega de la Kermesse, mentres que al mateix temps, els fallers i falleres acudien en ordenada cercavila i acompanyats per la Banda de Música, a l'església per a assistir a la Missa Major en honor al nostre patró.
La vespra de Sant Josep, a pesar de ser jornada escolar, també va tindre les seues activitats previstes: així a les 18 hores es va iniciar la Dansà en la que van participar a més dels Juniors i dels Fallers, xiquets de xicoteta edat, que segur van fer les delícies dels seus familiars. Ja a la nit va tindre lloc el concurs de pastissos i rebosteria, la retreta i la verbena, una de les activitats més esperades per tots els integrants del centre Junior. El mencionat acte, va finalitzar amb la disparada d'un castell de focs artificials, tenint com a música de fons la marxa mora “Chimo”.