jueves, 6 de noviembre de 2008

Presentació del “Calendari de Festes, Tradicions i Gastronomia 2009

El proper divendres, dia 7 de novembre, a les huit i mitja de la vesprada, l’Auditori Municipal del poble de Salem acollirà la presentació de la novena edició del “Calendari de Festes, Tradicions i Gastronomia 2009” que publica anualment l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida.
Com va sent habitual en els últims anys, el Calendari de l’IEVA rememora un esdeveniment històric relatiu a la nostra cultura pròpia. Així, la nova edició, recorda el 400 aniversari de l’expulsió dels Moriscos, succeïda el 1609. Com que el caràcter del calendari és eminentment festiu, enguany s’ha volgut fer un repàs històric a una de les nostres festes més importants, la dels Moros i Cristians, a l’origen i als actes de la qual s’han dedicat els textos d’acompanyament i les fotografies, que en aquesta ocasió superen el número de 90 per tal de recollir actes propis de tots els pobles valldalbaidins que celebren aquesta modalitat festiva.
El Calendari es posarà a l’abast del públic assistent a l’acte el mateix dia 7, i ja estarà a la disposició dels seus molts seguidors en la Fira Gastronòmica que es celebrarà a Ontinyent els dies 8 i 9 de novembre.
El dia 10, dilluns, està previst el presentar el Calendari a la premsa. Serà a l’edifici de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, a Ontinyent, al voltant de la una del migdia.