viernes, 29 de agosto de 2008

Un inhibidor anula la senyal de la TVO en festes

Per part de l’Ajuntament i de l’empresa adjudicatària de la gestió de la TVO, es va fer un muntatge i es van posar les infrastructures necessàries per a obtindre una retransmissió de qualitat i una realització impecable.
Els dies previs a l’inici de les festes, es van realitzar proves d’emissió i es va comprovar que la senyal eixia perfecta i els equips funcionaven. Indica Inma Marti en rdoa de Premsa afegint ademes:
Quan va començar la retransmissió dels alardos van a començar a detectar-se interferències, sobre tot en la senyal de só, i precisament per això, al dia següent, dia de l’Entrada, es va recabar la presència de varis tècnics de diferents empreses per a vore què és el que passava, contrastar informes i extraure conclusions.
Al final el que es pot dir és que ha hagut interferències, molt probablement intencionades, ja que tots els tècnics, en els seus informes, parlen d’un possible inhibidor que buscava la senyal de la TVO i la interceptava. També hi ha que dir que, degut a estes interferències, van deixar de funcionar els telèfons mòbils a una part de la població, inclosos els de la Policia Local.
Els actes que es van poder retransmitir van ser gràcies a l’esforç i el treball de l’empresa adjudicatària i el departament de comunicació, i de fet, els plànols, les perspectives, les tomes i la realització millorava ostensiblement la d’anys anteriors.
No obstant això, tot apunta a que la TVO estava sent objecte d’una espècie de sabotatge malintencionat.
Hi ha indicis de que va haver una intencionalitat en boicotejar les emissions de la TVO, però encara estem a l’espera dels informes definitius i presentarem una denúncia on corresponga per a que s’esclarisquen els fets.